Nemzetközi foci

A megsérülő Karim Benzema cseréje lett a nyerőember, hajrában égett meg az Atleti

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Nem lehetett volna sokkal jobb hétvégi fordulója a Real Madridnak szombaton. A listavezető 2-0-ra legyőzte a Real Sociedadot, ráadásul az FC Barcelona és az Atlético Madrid is kikapott.

Kapcsolódó
A Fradi Európa Liga-ellenfele legyőzte a Barcelonát
Ez volt Xavi Hernández első veresége a Barca edzőjeként.

Azért nem lehet felhőtlen Carlo Ancelotti öröme, mert Karim Benzema már a 17. percben megsérült, de nem tudhatta még az olasz edző, hogy Luka Jovics becserélése lesz a nyerő húzás. Pedig így történt, Jovics térfélcsere után két perccel szép kombináció végén adott gólpasszt Vinicius Juniornak.

Nem sokkal később már saját maga fejezett be egy akciót, amikor Casemiro lefejelt labdáját egy csukafejessel juttatta a kapuba.

Nem sokkal korábban az Atlético Madrid kikapott a Mallorca ellen, amivel tíz pontra nőtt a különbség a fővárosi klubok között. Diego Simeone csapata a második félidőben szerzett vezetést, de a Mallorca a 80. percben egyenlített, majd a Real Madridtól kölcsönben játszó Takefusa Kubo az utolsó pillanatokban lőtt győztes gólt.

Az FC Barcelona még szombat délután kapott ki 1-0-ra a Real Betistől, egyedül a Sevilla tudott meccset nyerni az üldözők közül szombaton, de ha lejátssza a hiányzó meccsét, akkor is még öt pont lesz a lemaradása.

Eredmények – La Liga, 16. forduló

Real Sociedad-Real Madrid 0-2 (0-0)
Atlético Madrid-Real Mallorca 1-2 (0-0)
Sevilla-Villarreal 1-0 (1-0)
FC Barcelona-Real Betis 0-1 (0-0)

pénteken játszották:
Granada-Alavés 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik