Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Maldiniék elégedettek, hosszabbított edzőjével a Milan

Az AC Milan meghosszabbította Stefano Pioli vezetőedző szerződését, a klub pénteken közölte, hogy az 56 éves tréner új megállapodása 2023. június végéig szól, és további egy évre szóló opciós lehetőséget foglal magában.

Kapcsolódó
Az Európa-bajnok olaszokon át vezethet Ronaldóék útja a vébére
A C ág döntője kőkeménynek ígérkezik.

A közel húsz éve edzősködő Pioli már több olasz klubnál is tevékenykedett, mielőtt 2019 októberében leült a Milan kispadjára. Első megbízatása a szezon végéig szólt, amelyet aztán 2020 nyarán két évvel megtoldottak.

Pioli irányításával a Milan 106 mérkőzésen 59-szer nyert 27 döntetlen és 20 vereség mellett, a Serie A-ban meccsenként 2,05 pont az átlaga. A tréner többéves kihagyás után Bajnokok Ligája-részvételhez segítette a csapatot, amely a mostanit megelőzően a 2013-14-es szezonban szerepelt a legrangosabb kupasorozatban.

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amiért lehetőséget adott nekem, hogy egy ilyen csapatot irányíthatok.

Egy olyat, amely tele van értékekkel, és amelyek különlegessé teszik az AC Milant. Büszke vagyok az eddig végzett munkánkra, a vezetőséggel ápolt jó kapcsolatomra, a játékosaim fejlődésére és arra a szenvedélyre, ahogy mindenki dolgozik ennél a hihetetlen klubnál” – idézte a milánói csapat honlapja Piolit.

Paolo Maldini, az AC Milan technikai igazgatója hozzátette, szakmai hozzáértése, temperamentuma és személyisége miatt Pioli az ideális edző.

Teljesen magáévá tette klubunk értékeit és stratégiáját; igazi összetartó légkört teremtett. A célunk az, hogy folytassuk a megkezdett utat, és egyre jobb eredményeket érjünk el.

A 2021-22-es idényben az AC Milan 13 fordulót követően 32 ponttal második a bajnoki tabellán – csak rosszabb gólkülönbséggel szorul az éllovas Napoli mögé –, a BL-ben öt csoportmeccsén négy pontot gyűjtött, amellyel harmadik ugyan, de a zárókör előtt még van esélye a továbbjutásra.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!