Nemzetközi foci

Maldiniék elégedettek, hosszabbított edzőjével a Milan

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az AC Milan meghosszabbította Stefano Pioli vezetőedző szerződését, a klub pénteken közölte, hogy az 56 éves tréner új megállapodása 2023. június végéig szól, és további egy évre szóló opciós lehetőséget foglal magában.

Kapcsolódó
Az Európa-bajnok olaszokon át vezethet Ronaldóék útja a vébére
A C ág döntője kőkeménynek ígérkezik.

A közel húsz éve edzősködő Pioli már több olasz klubnál is tevékenykedett, mielőtt 2019 októberében leült a Milan kispadjára. Első megbízatása a szezon végéig szólt, amelyet aztán 2020 nyarán két évvel megtoldottak.

Pioli irányításával a Milan 106 mérkőzésen 59-szer nyert 27 döntetlen és 20 vereség mellett, a Serie A-ban meccsenként 2,05 pont az átlaga. A tréner többéves kihagyás után Bajnokok Ligája-részvételhez segítette a csapatot, amely a mostanit megelőzően a 2013-14-es szezonban szerepelt a legrangosabb kupasorozatban.

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amiért lehetőséget adott nekem, hogy egy ilyen csapatot irányíthatok.

Egy olyat, amely tele van értékekkel, és amelyek különlegessé teszik az AC Milant. Büszke vagyok az eddig végzett munkánkra, a vezetőséggel ápolt jó kapcsolatomra, a játékosaim fejlődésére és arra a szenvedélyre, ahogy mindenki dolgozik ennél a hihetetlen klubnál” – idézte a milánói csapat honlapja Piolit.

Paolo Maldini, az AC Milan technikai igazgatója hozzátette, szakmai hozzáértése, temperamentuma és személyisége miatt Pioli az ideális edző.

Teljesen magáévá tette klubunk értékeit és stratégiáját; igazi összetartó légkört teremtett. A célunk az, hogy folytassuk a megkezdett utat, és egyre jobb eredményeket érjünk el.

A 2021-22-es idényben az AC Milan 13 fordulót követően 32 ponttal második a bajnoki tabellán – csak rosszabb gólkülönbséggel szorul az éllovas Napoli mögé –, a BL-ben öt csoportmeccsén négy pontot gyűjtött, amellyel harmadik ugyan, de a zárókör előtt még van esélye a továbbjutásra.

Olvasói sztorik