Nemzetközi foci

Az Európa-bajnok olaszokon át vezethet Ronaldóék útja a vébére

Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Péntek délután Zürichben megtartották a 2022-es, katari világbajnokság európai pótselejtezőinek sorsolását, a legdurvább sorsolást a portugálok és az olaszok kapták, akik a papírforma alapján egymással harcolhatnak majd az egyik kvótáért.

A zürichi sorsolás előtt két kalapba osztották a mezőnyt a vb-selejtezőkben elért eredményeik alapján, az első kalapból kerültek ki a hat elődöntős párharc házigazdái.

Az A ágon a skótok az ukránokkal, a walesiek az osztrákokkal csapnak össze az elődöntőben. A magyarok csoportjában második helyen végzett lengyel válogatott a B ágon az oroszokat kapta, a döntőben Svédország vagy Csehország lesz az ellenfél.

A C ág lett a legkeményebb: igaz az elődöntőben Észak-Macedónia és Törökország nem okozhat gondot az olaszoknak és a portugáloknak, de a vb-re jutásért nagy lesz a harc.

A pótselejtező menetrendje

A ág
Skócia – Ukrajna
Wales – Ausztria

 

B ág
Oroszország – Lengyelország
Svédország – Csehország

 

C ág
Olaszország – Észak-Macedónia
Portugália – Törökország

Az elődöntőket március 24-én, a döntőket pedig március 29-én rendezik.

A pénteki sorsoláson elkészítették a két interkontinentális pótselejtező párosítását is. Ez alapján az ázsiai selejtezők ötödik helyezettje a dél-amerikai sorozat ötödik helyezettjével, az észak- és közép-amerikai régió negyedikje pedig az óceániai győztessel csap össze a vb-részvételért semleges helyszínen június 13-án vagy 14-én.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik