Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Az Európa-bajnok olaszokon át vezethet Ronaldóék útja a vébére

Péntek délután Zürichben megtartották a 2022-es, katari világbajnokság európai pótselejtezőinek sorsolását, a legdurvább sorsolást a portugálok és az olaszok kapták, akik a papírforma alapján egymással harcolhatnak majd az egyik kvótáért.

A zürichi sorsolás előtt két kalapba osztották a mezőnyt a vb-selejtezőkben elért eredményeik alapján, az első kalapból kerültek ki a hat elődöntős párharc házigazdái.

Az A ágon a skótok az ukránokkal, a walesiek az osztrákokkal csapnak össze az elődöntőben. A magyarok csoportjában második helyen végzett lengyel válogatott a B ágon az oroszokat kapta, a döntőben Svédország vagy Csehország lesz az ellenfél.

A C ág lett a legkeményebb: igaz az elődöntőben Észak-Macedónia és Törökország nem okozhat gondot az olaszoknak és a portugáloknak, de a vb-re jutásért nagy lesz a harc.

A pótselejtező menetrendje

A ág
Skócia – Ukrajna
Wales – Ausztria

 

B ág
Oroszország – Lengyelország
Svédország – Csehország

 

C ág
Olaszország – Észak-Macedónia
Portugália – Törökország

Az elődöntőket március 24-én, a döntőket pedig március 29-én rendezik.

A pénteki sorsoláson elkészítették a két interkontinentális pótselejtező párosítását is. Ez alapján az ázsiai selejtezők ötödik helyezettje a dél-amerikai sorozat ötödik helyezettjével, az észak- és közép-amerikai régió negyedikje pedig az óceániai győztessel csap össze a vb-részvételért semleges helyszínen június 13-án vagy 14-én.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!