Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tíz éve még hűtőket szállított, most ő döntött el egy fontos BL-meccset

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ha van tündérmese a profi futball világában, akkor a Milan brazil játékosa, Junior Messias elmondhatja magáról, hogy egészen kivételes történettel bír.

A 30 éves Messias szerda este első gólját szerezte a Milanban, emlékezetessé ezzel a BL-debütálását, hiszen az olasz csapat az ő fejesével nyert 1-0-ra az Atlético Madrid otthonában, és így az utolsó fordulóban még maradt esélye a továbbjutásra.

„Ami történt, az a pályafutásom legfontosabb pillanata, de ilyenkor is szerénynek kell maradni. Ahogy a kritáktól nem szabad padlóra kerülni, úgy a dicséretek után sem kell elszállni. A gólt a családomnak ajánlom, és mindazoknak, akik hittek bennem” – nyilatkozta Messias, akit a nyáron a Crotonétól vett kölcsön a Milan.

Kapcsolódó

A Cruzeirónál nevelkedő Messias 2011-ben érkezett Olaszországba, ahol eleinte egy műszaki cikkeket forgalmazó cégnél dolgozott futárként, ő vitte ki a hűtőket a megrendelőknek.

A futballt ekkor csak amatőr szinte űzte, egy Torinóban élő peruiakból álló csapatban játszott, majd a korábbi Torino-játékos, Ezio Rossi győzködte, hogy csatlakozzon az ötödosztályú Casaléhoz, csakhogy Messias visszadobta az ajánlatot – mivel a munkáját nem tudta volna összeegyeztetni a futballal.

Végül 2015-ben mégis kikötött a Casalénál, majd sorra vette a lépcsőfokokat, de a 2018-2019-es idényben még mindig az olasz harmadosztályú Gozzano játékosa volt.

2019 nyarán szerezte meg a Serie B-ben szereplő Crotone, amely másodikként végezve feljutott az élvonalba, és ehhez Messias 6 góllal, valamint 6 gólpasszal járult hozzá.

Aztán a Serie A-ban is megállta a helyét, 36 bajnokin 9 gólt és 4 gólpasszt hozott össze, és bár a Crotone csak átszállójegyet váltott az első osztályba, a Milan látott benne fantáziát, így maradt Serie A-játékos. És immár azt is elmondhatja magáról, hogy élete első BL-meccsén ő szerezte a mindent eldöntő gólt.

Olvasói sztorik