Nemzetközi foci

A vébére kijutó svájciak elhalmozták csokival az olaszokkal kibabráló csapatot

STEFAN WERMUTH / AFP
STEFAN WERMUTH / AFP

Az európai vb-selejtezők egyik nagy meglepetése, hogy az olasz válogatott, amely a nyáron megnyerte az Eb-t, csak a második helyen zárt a csoportjában, így pótselejtezőre kényszerül.

Kapcsolódó
Egy hokinemzet ott lesz a vébén, az Eb-győztes és a kétszeres világbajnok nem?
Az európai selejtezősorozat végéhez érve több váratlan eredmény is született, de Afrikában és Dél-Amerikában is született meglepetés. A legnagyobb sztori mégis Észak-Amerikából jöhet.

Az olaszok az utolsó kör előtt a svájciak azonos pontszámmal zártak, de csak döntetlent játszottak Észak-Írország ellen, miközben Svájc 4-0-ra kitömte Bulgáriát, és ezzel kétpontos előnnyel nyerte a csoportot, vagyis ott lesz a katari vébén.

Kapcsolódó
Az olaszok kifogytak mindenből, ami Eb-győztest csinált belőlük, és nyomban beindult a bűnbakkeresés
A vb-kvalifikációban elért csoportnegyedik hely után komoly érzelmek dúlnak a magyar szurkolókban, de a mi drukkereink dühe a kanyarban sincs a pótselejtezőre kényszerülő olaszokéhoz képest.

A svájci kapitány, Murat Yakin a továbbjutás után viccesen azt mondta, amiért az északírek feltartóztatták Federico Chiesát és társait, a legfinomabb olasz csokikkal viszonozza a segítségüket. Yakin tartotta is a szavát, bár annyit változtatott, hogy nem olasz, hanem svájci csokik kerültek a csomagba. Egészen pontosan 9,3 kilónyi édesség.

A csapat, amelyik 93 perc lehoz kapott gól nélkül az Eb-győztes olaszok ellen, az megérdemel 9,3 kg svájci csokit

– mondta Yakin.

Olvasói sztorik