Tom Pennington/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Az aranylabdás legenda fia gólt lőtt, az USA így is örülhet, hogy nem kapott ki

Rázós mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja Jamaika ellen.

Remekül kezdett pedig az USA, az aranylabdás George Weah fia, Timothy Weah találatával már a 11. percben vezetést szerzett.

Jamaika viszont gyorsan válaszolni tudott, a West Ham United csatára, Mihail Antonio egy távoli bombagóllal egyenlített a 22. percben. Ez volt a hazai csapat egyetlen kapura lövése az első 45 percben.

Térfélcsere után viszont az amerikaiak 68 százalékban birtokolták a labdát, mégis ugyanannyi helyzete adódott a két válogatottnak. Külön hálás lehet a sorsnak a vendégcsapat, miután Bobby Reid négy méterről nem találta el a kaput.

Döntetlenjével még élen áll ugyan az Egyesült Államok válogatottja az Észak- és Közép-amerikai Szövetség (CONCACAF) világbajnoki selejtezős csoportjában, de egy meccsel többet játszott, mint riválisai. Jamaikának csak hét pontja van, még a pótselejtezős helyezéstől is négy pontra van lemaradva.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!