Nemzetközi foci

Újabb fordulat a bolgár focibotrányban, gond lehetett a szavazással

Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images
Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images

A bolgár labdarúgás fenekestül felfordult az elmúlt években, miután Boriszlav Mihajlov újra a szövetség (BFS) elnökévé vált volna.

A BFS elnöke egy 2019-es, angolok elleni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett 6-0-s vereség után mondott le. Ezen a mérkőzésen kétszer is félbe kellett szakítani a játékot, mert a náci karlendítést sem nélkülöző hazai drukkerek folyamatosan huhogtak, amikor az angolok színes bőrű játékosainál volt a labda. Az UEFA végül kétmeccses zárt kapus büntetést osztott ki, a másodikat két évre felfüggesztve. A történtek után Mihajlov és a szövetségi kapitány, Kraszimir Balakov is lemondott, a felvételeken pedig a korábbi aranylabdás Hriszto Sztoicskov egy amerikai csatornán elsírta magát.

Kapcsolódó
Mély szakadékból kapaszkodna vissza a magyarok Eb-pótselejtezős ellenfele
Georgi Dermendzsiev hisz a játékosaiban, pedig a legutóbbi 16 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak.

Az ügy akkor vett új fordulatot, amikor Mihajlov 2021 áprilisában úgy döntött, újra hivatalba lép. Októberben aztán tisztújító kongresszust tartott a szövetség, amelyen újra megválasztották Mihajlovot, csakhogy kedden ismét fenekestül felfordult minden.

Az illetékes szófiai bíróság felfüggesztette Boriszlav Mihajlov bejegyzését a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) elnöki tisztébe, mert a választások során megsérthették a szavazási eljárást.

Erről az a Dimitar Berbatov, aki Mihajlov legfőbb ellenfele volt az elnökválasztáson, és aki a szabálytalan voksolás miatt panaszt nyújtott be a bíróságon.

Olvasói sztorik