Philippe LOPEZ / AFP
Nemzetközi foci sport

Neymar meglőtte pályafutása négyszázadik gólját

Neymar megszerezte pályafutása négyszázadik találatát, miután a Bordeaux vendégeként vezetéshez jutatta a Paris Saint-Germaint.

Kapcsolódó
Szoboszlai elárulta, mit mondott Neymarnak a büntető előtt
Jesse Marsch szerint nehéz úgy kivívni a bírók tiszteletét, ha ők a nagy csapatokat védik.

A brazil futballista gólörömként azonban nem a mérföldkőre emlékezett, hanem egy repülőgép-katasztrófában elhunyt popénekesre, Marilia Mendoncára. Gólörömként felhúzta a mezét és így láthatóvá vált a felirat, amely szerint örökre az énekes rajongnója lesz.

Még a félidő vége előtt újabb gólt szerzett Neymar, így szünetre az ő duplájával vezetett 2-0-ra a PSG.

A 401 góllal kapcsolatban több brazil futballrajongó is lázba jött, mivel 653 találkozót követően olyan remek focista is hasonló mennyiséget termelt, mint amilyen Cristiano Ronaldo.

Neymar két góljára nagy szüksége is volt egyébként a listavezetőnek, mert bár Kylian Mbappé a 63. percben két gólpassz után gólt is lőtt, a Bordeaux feljött és kétszer is betalált. A párizsi klub 13 forduló után tíz ponttal vezet a Lens előtt a bajnokságban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!