Nemzetközi foci

Az FC Barcelona végre kinevezte Xavi Hernándezt

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP

Október 16-án kirúgta Ronald Koeman vezetőedzőt az FC Barcelona elnöke a Rayo Vallecano elleni vereséget követően.

Kapcsolódó

A klub korábbi középpályása, Xavi Hernández lett így az elsőszámú kiszemelt a kispadra, azonban neki még még időre volt szüksége, hogy felbontsa szerződését az al-Szadd csapatával. A Barca ezért ideiglenesen Sergi Barjuánt, a B csapat vezetőedzőjét nevezte ki Koeman helyére, amíg el nem rendeződött az ügy.

Az FC Barcelona végül szombat hajnalban bejelentette hivatalos honlapján, hogy Xavi Hernández lesz a felnőtt csapat vezetőedzője.

A katalán szakember már könnyes búcsút vett a katari csapatától, hétvégén érkezik Barcelonába és hétfőn történik a hivatalos bemutatása.

Xavi az Instagram-oldalán is megszólalt a kinevezése kapcsán és újra elmondta, mennyire szereti a Barcát.

Visszatérek oda, ahol felnőttem, ÉLETEM klubjába. Le sem tudom írni, milyen érzés újra ezt a címert hordanom a szívem felett, hogy újra a Camp Nou vibrálását érezhetem és a szurkolóink biztatását hallgathatom. Tudom, nehéz időszakban érkezem, de a legnagyobb lelkesedéssel érkezem, hogy olyan szereplésért küzdjünk, amit a klub érdemel. Köszönöm a bizalmat az FC Barcelonának és persze a szurkolóinknak is. A TÖRTÉNET FOLYTATÓDIK

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Xavi Hernández (@xavi) által megosztott bejegyzés

Xavi 11 éves korában került az FC Barcelona akadémiájára és majdnem egész pályafutását ebben az egyesületben töltötte. A felnőttek közé 1998-ban került be és egészen 2015-ig itt futballozott. A katalánok mezében 767 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 85-ször talált be és kiosztott 185 gólpasszt is. Csapatával nyolc bajnoki címet, négy Bajnokok Ligáját, hat spanyol Szuperkupát, három Király Kupát, két klubvilágbajnoki címet és egy európai szuperkupát nyert. Az al-Szaddba 35 éves korában igazolt át, ahonnan négy idény után vonult vissza és azonnal az együttes edzője is lett.

Olvasói sztorik