Nemzetközi foci

Kinevezte Ronald Koeman utódját az FC Barcelona

Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images
Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images

Kirúgta Ronald Koeman vezetőedzőt az FC Barcelona elnöke, miután a szerdai Rayo Vallecano elleni vereséggel 10 bajnoki mérkőzésen mindössze 15 pontot szerzett a csapat a bajnokságban.

Kapcsolódó

Korábban többször is szó volt már róla, hogy a klub korábbi középpályása, Xavi Hernández ülhet le a kispadra és Koeman távozásával újra megerősödtek ezek a hangok. Az átigazolásokra specializálódott újságíró, Fabrizio Romano csütörtökön tette közzé, hogy a katalánok már napok óta egyezkedtek a klublegendával, Koeman távozásával biztossá vált, hogy ő veszi át a csapatot.

A szakembernek viszont még időre van szüksége, hogy felbontsa szerződését az Al-Szadd csapatával, ezért ideiglenesen kell kineveznie egy edzőt a katalánoknak.

Az FC Barcelona ezek után bejelentette hivatalos honlapján, hogy a B csapatot irányító Sergi Barjuán veszi át a csapat irányítását átmenetileg.

Barjuán a klub saját neveltjeként lett profi focista, 1988-ban keerült át a Granollers ifjúsági csapatából a Barcelona akadémiájára. Végigjárt a a korosztályos csapatokat és 1993-ban a felnőttek között is bemutatkozott. A hátvéd összesen 382 tétmérkőzésen szerepelt az együttesben, amellyel három bajnoki címet, két Király Kupát, két spanyol szuperkupát, egy európai szuperkupát és egy KEK-et nyert. Három évig az Atlético Madridban is játszott, 2005-ben innen vonult vissza. Miután megszerezte edzői képesítését, az FC Barcelonában kezdett edzősködni, majd több csapatban is megfordult, mire 2021 nyarán visszatért a klubba.

Olvasói sztorik