Nemzetközi foci

„Bocsi, Cristiano, de elöl ácsorogni már nem menő”

OLI SCARFF / AFP
OLI SCARFF / AFP

A korábbi 42-szeres angol válogatott labdarúgó, Peter Crouch a Daily Mailen szokta kiértékelni az aktuális Premier League-forduló történéseit, ezúttal a csatárok helyzetére tért ki elsősorban.

Leginkább azt a témát pedzegette, hogy elmúltak már azok az idők, amikor a csapatok klasszikus kilencessel álltak fel. Persze megvannak még a modern focinak is a klasszikus befejező csatárai, és alighanem meg is lesznek majd a későbbiekben is, de szerinte elég csak megnézni a Chelsea és a Manchester City hétvégi bajnokiját, egyik csapatban sem volt kimondott csatár, mégis összesen tizenegy gólt szereztek. Crouch ezután arról ír, hogy sokkal összetettebb lett már a támadók feladata, mint hogy befejezik az akciókat, a letámadásban és a játékszervezésben is óriási szerepük van.

Bocsi, Cristiano, de elöl ácsorogni már nem menő

– szól a cikk címe, és külön kitér a Manchester United helyzetére is, mert szerinte (is) a portugál érkezésével ez egy komoly probléma lett a csapatnál, amely a hétvégén 5-0-ra kikapott otthon a Liverpooltól.

Kapcsolódó
Van még utolsó utáni esély Solskjaer számára a Liverpool elleni megaláztatás után?
A norvég szakembert nehéz időszakban nevezték ki, de sikerült rendet tennie a csapatnál és a fejekben is. Mostanra már teljesen más projektté vált a Manchester United.

A Unitednél maradva védelmébe vette Paul Scholest is, aki még az Atalanta ellen kétgólos hátrányból megnyert Bajnokok Ligája-meccs után hűtötte le a kedélyeket azzal, hogy megjegyezte: ha a manchesteriek majd a Liverpool ellen is hasonlóan játszanak, akkor kikapnak. Crouch szerint ilyen reális értékelésre szükség van, ráadásul Scholesnak igaza is lett, úgyhogy ezen nem megsértődni kell, hanem odafigyelni az ilyenekre.

Azt nem írta le, hogy Ole Gunnar Solskjaer nem megfelelő a United kispadjára, de utalt rá. Szerinte a norvég jó ember, de a Manchester United csődöt mondott egy csapatként játszó rivális ellen, és szerinte a topedzők (Josep Guardiola, Jürgen Klopp és Thoma Tuchel) is kihoznák a keretből azt, hogy a tabella élén álljon.

Ehhez képest a ManUnited csak a hetedik helyen áll és már nyolc pont a hátránya a Chelsea mögött. A Pool elleni vereség óta folyamatosan arról jönnek a hírek, hogy Antonio Conte a kiszemelt Solskjaer helyére, az olasz vállalná is a felkérést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik