Nemzetközi foci

Ritka, amikor Ronaldo és Messi egymás góltalansági sorozatát másolja

OLI SCARFF / AFP
OLI SCARFF / AFP

A nyáron Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is klubot váltott, a portugál klasszis visszatért Manchesterbe, míg Messi régi cimborájával, Neymarral, valamint Kylian Mbappéval alkotja a világ egyik legerősebb támadósorát a Paris Saint-Germainben.

Az ESPN Facebook-oldala érdekes statisztikát közölt: sem Ronaldo, sem Messi nem szerzett gólt és nem osztott ki gólpasszt csapata legutolsó négy bajnokiján.

Ronaldo az első két fordulóban háromszor is beköszönt, aztán jött a megtorpanás, az Aston Villa, az Everton, a Leicester és a Liverpool ellen sem közreműködött egyetlen gólban sem,

talán nem véletlen, hogy a négy meccsből hármat el is veszített a MU.

Igaz, a BL-ben nem tétlenkedett ebben az időszakban, a Villarreal és az Atalanta ellen is győztes gólt szerzett.

Messi mindhárom párizsi gólját a BL-ben jegyezte, vagyis a francia élvonalban még nem talált be. Eddigi négy bajnokijából kettőt végigjátszott, egyszer be-, egyszer pedig lecserélték. A PSG ezeken a találkozókon összesen hét pontot szerzett.

A MU a Premier League-ben a 7. helyen áll, míg a BL-ben a csoportkör felénél élen áll; a PSG az egyik legnehezebb csoportban veretlenül éllovas, a Ligue 1-ben pedig hét pont az előnye a második Lens előtt.

Olvasói sztorik