Nemzetközi foci

A Manchester Unitedet saját otthonában verte rommá a Liverpool

Michael Regan/Getty Images
Michael Regan/Getty Images

A Liverpool 5-0-ra győzött a Manchester United otthonában a Premier League 9. fordulójában.

Bruno Fernandesé volt az első nagy helyzet, de ő a kaput sem találta el. Mohamed Szalah és társai már nem voltak ilyen nagyvonalúak, Naby Keita már az ötödik percben előnyhöz juttatta a vendégeket.

Négy perccel később a Szalah miatt középre belépő Luke Shaw helyéről Trent Alexander-Arnold centerezését pofozta kapuba Diogo Jota és James Milner lecserélése után sem állt le Jürgen Klopp csapata.

Már a félidőben négyet lőtt a Liverpool, Mohamed Szalah kétszer is betalált. Először újfent Shaw oldaláról érkezett labdát lőtt közelről a kapuba, majd a teljesen ész nélkül rohangászó védők mellett üresen kapott tizenhatos jobb sarkánál labdát az egyiptomi, amit kapásból lőtt a bal alsóba.

Térfélcsere után sem változott a helyzet, Szalah öt perc alatt kapott egy kiugratást, amit David De Gea fölött a hálóba emelt, majd Cristiano Ronaldo gólját les miatt nem adták meg.

Ezt követően Paul Pogba páros lábbal csúszott rá Naby Keitára, amiért Anthony Taylor kiállította.

Ezen a ponton tömegével hagyták ott a stadiont a Manchester United szurkolói.

A Liverpool számára üröm az örömben, hogy Milner és Keita is megsérült, utóbbit hordágyon kellett levinni, így a középpályán akadhatnak gondjai Kloppnak az idei szezonban. A kiállítást követően teljesen leült a meccs, a vendégeknek már nem volt miért hajtaniuk, a United pedig csak próbálta elkerülni, hogy még nagyobb verést kapjon. Szalah triplájával már ő a Premier League örökranglistáján a legeredményesebb afrikai labdarúgóvá vált.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik