Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hányszor mentik még meg Solskjaert a játékosai?

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Érdekes kérdést feszegetett a BBC szakírója a szerdai, Old Traffordon lejátszott Bajnokok Ligája-mérkőzés után, amelyen a Manchester United kétgólos hátrányról felállva 3-2-re nyert az olasz Atalanta ellen: vajon meddig tudja a csapat a menedzseri poszton tartani Ole Gunnar Solskjaert.

Kapcsolódó
Ilyen bravúrra eddig csak az Arsenal volt képes a BL-ben
A Manchester United harmadszor nyert meccset kétgólos hátrányról.

A mérkőzés első félideje jó játékot és két vendéggólt hozott, míg a hazaiak számtalan lehetőséget elpuskáztak. Solskjaer szerint tanítványai jól játszottak az első 45 percben, ugyanakkor a United korábbi középpályása, Paul Scholes ugyanazt a félidőt aggodalomra okot adónak nevezte. Főleg vasárnapi, a Liverpool elleni bajnokira gondolva.

Nem csoda, hogy most aztán tényleg senki sem tudja, mire lesz képes a ManUnited Jürgen Klopp csapata ellen. De számtalan ilyen helyzet adódott már Solskjaer életében: többször szorították már falnak a menedzsert a rossz eredmények, de akkor játékosai mindig hoztak egy-egy olyan eredményt, ami csökkentette a nyomást.

Kapcsolódó
Félidőben még kettővel égett, Ronaldo fejesével mégis nyert a BL-ben a United
A sztárcsapatok hozták a meccsüket, de hiba lenne azt gondolni, hogy ez mindenkinek simán ment.

Ez történt 2019 októberében, amikor öt nyeretlen meccs után a ManUnited váratlanul 1-1-et játszott a Liverpoollal úgy, hogy uralta a mérkőzést, és egyetlen csapat lett a bajnok első kétharmadában, amely pontot tudott szerezni a későbbi bajnoktól.

Aztán egy hónappal később jött ismét egy negatív széria, amikor négy bajnokiból mindössze egyet nyertek meg, de mire szorult volna a hurok, legyőzték a Tottenhamet és a Manchester Cityt, hogy elfojtsák a növekvő elégedetlenséget.

Az elmúlt szezonban, pontosabban idén február-márciusban is akadt olyan periódus, amikor öt meccsen mindössze egyszer nyert, aztán a városi rivális Manchester City otthonában győzött.

A szerdai mérkőzés előtti öt meccsen is mindössze egy siker jött össze, éppen a Villarreal ellen a BL-ben, így aztán nem véletlenül voltak elégedetlenek a szurkolók az Atalanta elleni félidei állással.

„A 0-2 nagyon rosszul nézett ki, de az eredmény nem tükrözte a teljesítményünket. De az igaz, hogy a második félidő sokkal jobb volt, hiszen több helyzetet teremtettünk. Sokkal jobban koncentrálnunk kell a kulcsfontosságú pillanatokra, mert túl könnyű gólokat kapunk” – mondta Solskjaer.

A szünetben csak annyit mondtam, ha mi szerezzük a következő gólt, nyerni fogunk

– tette hozzá.

Köszönetet mondott a szurkolóknak a biztatásért, szerinte a buzdítás hitet adott a játékosoknak.

Olvasói sztorik