Nemzetközi foci

Kezdődik a Benzemát börtönnel fenyegető bírósági tárgyalás

Fabrizio Carabelli / NurPhoto via AFP
Fabrizio Carabelli / NurPhoto via AFP

Szerdán kezdődik Franciaországban annak a szexvideós zsarolási ügynek a bírósági tárgyalása, amelyben Karim Benzema, a Real Madrid és a francia labdarúgó-válogatott csatára is érintett, írta az MTI.

Kapcsolódó
Ronaldo: Aranylabda? Egyértelműen Benzema a befutó nálam
Az új idényben elég komoly statisztikája van a Real francia csatárának.

Elképzelhető, hogy a 33 éves játékos nem tud majd ott lenni a tárgyalás első napján, mert a Reallal kedd este Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen szerepelt Kijevben, a Sahtar Donyeck vendégeként.

Az ügy még 2015-ben kezdődött: az 52-szeres francia válogatott futballista, Mathieu Valbuena az év júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van róla egy kompromittáló videó.

A telefonáló az ügy elrendezését javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki. A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival.

A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben mutatkozott be a francia válogatottban, de a botrány kirobbanása után egészen az idén megrendezett Európa-bajnokságig nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól.

A csatár így lemaradt a 2016-os Eb-ről, valamint nem volt tagja a 2018-as oroszországi világbajnokságon győztes francia együttesnek sem. Deschamps az idén májusban hívta be a válogatottba ismét Benzemát, aki azóta is élvezi a kapitány bizalmát.

Ha a támadót bűnösnek találják a zsarolási ügyben, akkor akár ötéves börtönbüntetést, valamint 75 ezer eurós (nagyjából 27 millió forint) bírságot is kaphat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik