Nemzetközi foci

Döbbenetes fordulat: Benzema ártatlan a szexbotrányban?

Terjedelmes interjút adott az egyik érintett – a francia klasszis rosszkor volt rossz helyen.

Mint ismert, novemberben őrizetbe vették Karim Benzemát, aki közreműködött francia válogatottbeli csapattársa, Matthieu Valbuena megzsarolásában: egy szexvideóval akarták zsarolni a lyoni középpályást, olyan összegért, amelyet Benzema néhány nap alatt keres meg futballistaként, a világ egyik legjobban fizetett csatáraként.

Az ügy már itt több kérdést felvetett: mit akart azzal a pár „fillérrel” a klasszis? Azóta egyre inkább nyilvánvalóvá válik: barátját, a zsarolással vádolt Karim Zenatit és csapattársát, a megzsarolt Valbuenát akarta védeni a Real Madrid csillaga.

Az ügy kapcsán Mustapha Zouaoui, a zsarolás miatt börtönbe is zárt résztvevők egyike adott terjedelmes interjút a L’Équipe-nek, amelyből további részletek derülnek ki:

Mint kiderült, Zouaoui szerezte meg a videót Valbuena bizalmasától, Axel Angot-tól, akinek hozzáférése volt Valbuena számítógépéhez. A videó létezése egy beszélgetés kapcsán derült ki – az ékszerkereskedő Zouaoui üzleti ügyben találkozott Benzemával és barátjával, Zenatival 2015 szeptemberében. Ekkor került elő a téma, amit Benzema aggódva fogadott: elmondta Zouaoui-nak, hogy a videó sosem kerülhet rossz kezekbe, ugyanis csapattársa nagyon érzékeny ember, akár az öngyilkosság is megfordulhat a fejében, ha a közösségi médiában látja viszont személyes felvételét.

Benzemának azt is felajánlotta Zouaoui, hogy elküldi a felvételt, de a francia csatár ezt azonnal visszautasította, tudni sem akart a létezéséről.

Kiemelte viszont, hogy a fél Marseille-i csapat látta, sőt Samir Nasri is, aki utálta Valbuenát, és jót röhögött a felvételen. Több ellensége is azt akarta, hogy juttassák el a videót a neves újságoknak, azonban Benzema sosem kért ilyet, sőt ő figyelmeztette Valbuenát, hogy rossz kezekbe került a felvétel. Ekkor robbant ki a botrány.

Olvasói sztorik