Nemzetközi foci

Marco Rossiékat is megkérdezi a FIFA a kétévenkénti vébéről

Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images
Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mind a 211 tagországának szövetségi kapitányával, így a magyar csapatot irányító Marco Rossival is konzultál a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

Kapcsolódó
Attól félnek, hogy a kétévenkénti foci-vb kinyírja a többi sportot
A FIFA-elnök forradalmi terve nem mindenkinek tetszik.

A FIFA hétfői bejelentése szerint a keddre és csütörtökre tervezett videokonferenciák moderátora az Arsenal korábbi vezetőedzője, Arséne Wenger lesz, aki az ötletgazdája is a reformnak.

A férfiválogatottak edzőinek hozzájárulása elengedhetetlen. Élnünk kell ezekkel az alkalmakkal, mert a párbeszéd segít mindannyiunknak, hogy megvédjük a labdarúgás egyedülálló helyét a világban, és hogy sportágunk valóban globális legyen

– közölte Wenger.

A kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, viszont több helyről közben éles ellenkezést váltott ki. Így bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, valamint az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség szintén jelezte már, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezés kérdésében.

Olvasói sztorik