Nemzetközi foci

Attól félnek, hogy a kétévenkénti foci-vb kinyírja a többi sportot

ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) aggályait fejezte ki a Nemzetközi Landarúgó Szövetség (FIFA) terve miatt, mely szerint az eddigi négy helyett 2026 után kétévente rendeznének világbajnokságokat. Mark Adams NOB-szóvivő szélesebb körű konzultációt sürgetett az ügyben, és emlékeztetett arra, hogy már számos sportszervezet és futballban dolgozó szakember kifejezte nemtetszését az újítás hallatán, írja az MTI.

A lerövidített vb-ritmus negatívan hathat ki más sportágakra, többek között a teniszre, a kerékpársportra, a golfra, a tornára, az atlétikára vagy a Forma-1-re

– sorolta Adams, hozzátéve, a gyakoribb vb-k aláásnák a sport fejlődését a labdarúgáson kívül, nem beszélve a játékosok megnövekedett fizikai és mentális terheléséről.

Kapcsolódó
Kiderült, miről beszélt Sallai és Szoboszlai az angolok elleni büntető előtt
A gólnak köszönhetően Magyarország 1-1-es döntetlent játszott a Wembleyben.

A NOB emellett közölte, hogy Gianni Infantino FIFA-elnök egyáltalán nem egyeztetett a szándékairól Thomas Bach NOB-vezetővel.

A kétévenkénti vb-rendezés a Infantino forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, viszont több helyről közben éles ellenkezést váltott ki. Így bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, valamint az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások.

A magyar szövetség szintén jelezte már, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezés kérdésében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik