Nemzetközi foci

Neymar: Azt hiszem, ez lesz az utolsó világbajnokságom

JUAN BARRETO / AFP
JUAN BARRETO / AFP

Meglepő nyilatkozatot tett Neymar, a Paris Saint-Germain brazil szupersztárja, aki azt mondta, a 2022-es lesz az utolsó világbajnoksága, és nem elég erős mentálisan, hogy sokáig focizzon. Mindezt azért váratlan, mert a játékos mindössze 29 éves, azaz még jó pár szezon áll előtte profi labdarúgóként.

Kapcsolódó
Lerúgta a labdaszedőt, mert veszített a csapata
Nem lehet azt mondani, hogy a brazil bajnokság kisfiúk játszótere lenne.

A DAZN nevű stream-szolgáltató új dokumentumfilmjében (Neymar & The Line of Kings) a PSG támadója azt mondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy Brazíliával megnyerje a 2022 -es labdarúgó-világbajnokságot.

„Azt hiszem, ez lesz az utolsó világbajnokságom. Legalábbis én így tekintek rá, mert nem tudom, mennyi erőm lesz utána a futballal foglalkoznom. Mindent megteszek, hogy jó formában legyek és vébét nyerjek. Egy a gyerekkori álmom, remélem, meg tudom valósítani” – mondta.

Brazília 2002 óta nem nyert világbajnokságot.

Neymar eddig 114 válogatott mérkőzésen lépett pályára és 69 gólt szerzett.

Kapcsolódó
Két labdával támadták az amerikai kaput a vb-selejtezőben
Szürreális utolsó perceket hozott a mérkőzés, amely a Budapest Honvéd korábbi játékosának góljával dőlt el.

2011-ben Brazíliával megnyerte az U20-as dél-amerikai bajnokságot, 2013-ban már a felnőtt csapattal a Konföderációs Kupát, míg 2016-ban, Rio de Janeiróban olimpiai bajnok (2012-ben olimpiai ezüstérmes) lett. Ugyanakkor komoly címet nem nyert hazájával, a 2014-es vébén a 4., a 2018-ason a 6. lett a válogatott, míg az idei Copa Américán a döntőben vérzett el.

Olvasói sztorik