Nemzetközi foci sport

Két labdával támadták az amerikai kaput a vb-selejtezőben

Panama története során először tudta legyőzni az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottját világbajnoki selejtezőn, miután 1-0-ra nyerni tudott vasárnap.

Kapcsolódó
Messi gyönyörű gólpasszt akart adni, de véletlenül gól lett belőle
A brazilok először veszítettek pontokat a vb-selejtezőkön, a három utolsó helyezett válogatott egyaránt nyert.

A találatot Aníbal Godoy, a Budapest Honvéd korábbi futballistája szerezte az 54. percben, miután a rövid oldalon befejelt egy szögletet az ellenfél kapujába. Ennek annyira örült, hogy sírva fakadt örömében, miközben ünnepelte a gólját.

Panamának a vezetés után főleg a védekezésre kellett koncentrálnia, de az USA játékosai egyáltalán nem helyezték őrült nyomás alá a csapatot. Ennek ellenére mindent bevetettek az utolsó percekben a hazaiak, hogy megzavarják az ellenfelet. A 96. percben zavartalanul sétált be a pályára két civil, majd egy perc múlva úgy vezetett ellentámadást Panama, hogy egy második labdát az egyik támadónak kellett kiterelnie a gyepről.

Az Észak- és Közép-Amerika selejtezőjánek záró szakaszában 5 forduló után Mexikó az első 11 ponttal, mögötte az USA és Panama 8-8 pontos, míg Kanada 7 egységgel negyedik. A nyolccsapatos utlsó szakaszban Costa Rica, Honduras, El Salvador és Jamaica szerepel még.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

A görögök ellen kezdte, ellenük szerezte első gólját, és most ellenük búcsúzott Dzsudzsák Balázs, aki 109 szereplésével immár egyedül csúcstartó a magyar válogatottban. A szurkolók maximálisan elismerik a válogatottért tett erőfeszítéseit, de a megkérdezettek mind kissé csalódottan állapították meg: klubszinten több volt benne.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!