Nemzetközi foci

Két labdával támadták az amerikai kaput a vb-selejtezőben

Panama története során először tudta legyőzni az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottját világbajnoki selejtezőn, miután 1-0-ra nyerni tudott vasárnap.

Kapcsolódó
Messi gyönyörű gólpasszt akart adni, de véletlenül gól lett belőle
A brazilok először veszítettek pontokat a vb-selejtezőkön, a három utolsó helyezett válogatott egyaránt nyert.

A találatot Aníbal Godoy, a Budapest Honvéd korábbi futballistája szerezte az 54. percben, miután a rövid oldalon befejelt egy szögletet az ellenfél kapujába. Ennek annyira örült, hogy sírva fakadt örömében, miközben ünnepelte a gólját.

Panamának a vezetés után főleg a védekezésre kellett koncentrálnia, de az USA játékosai egyáltalán nem helyezték őrült nyomás alá a csapatot. Ennek ellenére mindent bevetettek az utolsó percekben a hazaiak, hogy megzavarják az ellenfelet. A 96. percben zavartalanul sétált be a pályára két civil, majd egy perc múlva úgy vezetett ellentámadást Panama, hogy egy második labdát az egyik támadónak kellett kiterelnie a gyepről.

Az Észak- és Közép-Amerika selejtezőjánek záró szakaszában 5 forduló után Mexikó az első 11 ponttal, mögötte az USA és Panama 8-8 pontos, míg Kanada 7 egységgel negyedik. A nyolccsapatos utlsó szakaszban Costa Rica, Honduras, El Salvador és Jamaica szerepel még.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik