Nemzetközi foci

A pályán csaptak össze a szurkolók, félbeszakadt a focimeccs

Mindössze negyedóráig tartott vasárnap a Spartak Trnava-Slovan Bratislava mérkőzés a szlovák élvonalban, miután mindké csapat szurkolói a pályára rohava kezdték püfölni egymást.

A szlovák beszámolók szerint a pozsonyi drukkerek döntöttek úgy először, hogy a tettek mezejére lépnek, de mivel a nagyszombati szimpatizánsok sem rettentek el a bunyótól, elszabadult a káosz. Hamar nagy verekedés kezdődött, a mentősöknek egy eszméletlen szurkolót el is kellett látniuk. Azóta már YouTube-ra is fölkerültek felvételek az eseményekről:

A játékvezető már a Slovan-szurkolók pályára vonulásakor öltözőbe küldte a focistákat, majd a rendőröknek kellett kiüríteni a vendégek szektorát, de később a stadionon kívül is folytatódott az ökölharc. A mérkőzést természetesen meg sem próbálták folytatni.

Az eset után a hazai klub hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a rendőrségnek mindenben segít, hogy kinyomozzák, melyik drukkereket tiltsák ki a stadionból, mert mint írják, az „ilyen szurkolókra nincs szükségük”. A Slovan Bratislava közleménye arról szól, hogy pár nagyszombati drukker bejutott a pozsonyi szektor fölötti karéjba és onnan dobáltak füstgránátot az ellenfél táborába.

A Slovan kiáll szurkolói mellett. Meglátásunk szerint egyértelműen megbukott a hazai csapat, mint rendező. Az ő hibájukból jutottak szurkolók a mi drukkereink szektorába, majd később a pályára is. A mérkőzés félbeszakításával egyetértünk, ez volt a jó döntés, de ez már csak annak az eredménye, hogy megbukott a hazai csapat rendezőként

– idézi ifjabb Ivan Kmotrík sportigazgatót a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik