Magyar foci

Kalmár Zsolt: Nagy baj lenne, ha októberben is így játszanánk

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Tavaszi térdsérülése, térdműtétje és július óta tartó rehabilitációja miatt Kalmár Zsolt jó ideje nem szerepelt a magyar futballválogatottban, így a DIGI Sport híradójának nyilatkozó DAC-középpályás nem meglepő módon fájó szívvel nézte a társak Eb-szereplését. De még jobban fájt a szíve, amikor a legutóbbi három vb-selejtezőn mindössze három pontot szerzett Marco Rossi együttese.

„Most belekerültünk egy gödörbe, de ebből szerintem könnyen ki fogunk tudni jönni. Párszor átéltem már, hogy vannak olyan meccsek, olyan hónapok, hogy nem úgy megy a játék, és nem jönnek az eredmények, de ebből a csapat ki fog jönni – biztos vagyok benne” – nyilatkozta a Sport 24-nek Kalmár Zsolt.

Kapcsolódó
Nem ciki, hogy az utolsó tíz percben húztuk az időt Andorra ellen?
Anglia és Albánia után Andorra ellen sem tudott akciógólt szerezni a magyar labdarúgó-válogatott, amely ugyan így is kiszenvedte a győzelmet a vb-selejtezőn, de a meccs vége kínzóbb volt, mint a kereskedelmi tévék bármelyik kalandrealityje.

A 27-szeres válogatott középpályás szerint a legfontosabb, hogy a három szeptemberi vb-selejtezőből legalább Andorra ellen meglett a három pont, és még versenyben vagyunk.

A nagy baj az lenne, ha októberben, novemberben is így játszanánk, és ezt az arcunkat mutatnánk. De én biztos vagyok benne, hogy a csapat más felfogásban fog játszani, és máshogy fog kinézni a játékunk is.

A középpályás a helyszínen, a Puskás Arénában szurkolt a többieknek, és fájó szívvel nézte társait a pálya széléről, és már nagyon játszott volna, de arra még jó néhány hónapot várnia kell. A bal térdével jól halad a rehabilitáció.

„Pénteken megyek a doktor úrhoz, ha minden rendben lesz, akkor jövő héten elkezdhetem már a lassú kocogást.”

Kapcsolódó
„A videobírós rendszer elvett Andorrától egy pontot a Puskás Arénában"
Az andorrai lapok szerint pontot érdemeltek volna a világbajnoki selejtezőn.

A Dunaszerdahely labdarúgója napi három-négy órát gyógytornázik, és a bal combizma mellett a lelke is épül, merthogy igencsak megviselte ez a háromnegyed éves kihagyás.

„Elég kemény volt mentálisan, hogy felfogjam, mi történt, hiszen azért egy Eb-t kihagytam, pedig nagyon jó szezonom volt ahhoz, hogy a karrieremben továbbléphessek. Ez egy kemény időszak volt a számomra, de novemberben-decemberben már a labdás edzéseket is el tudom kezdeni, jól haladok és jól érzem magam.”

Kalmár nagyon örül, hogy a DAC-hoz érkezett Paksról Hahn János és az utánpótlásból a 18 éves Szendrei Ákos, így most már öt magyar erősíti a csapatot.

„Hahn Janit is ismerem személyesen, játszottam vele a válogatottban. És jött egy fiatal, tehetséges játékos, akinek nagyon sokat fogunk segíteni, hiszen nagyon jó helyre került, nagyon jól fel tudja építeni a DAC a fiatal játékosokat.”

Csapatával, a Dunaszerdahellyel jelenleg hatodikak a szlovák élvonalban, és a nagy rivális, listavezető Slovan Bratislava lesz hétvégén az ellenfél.

„Itt is hullámvölgyben van a csapatom, nem nagyon kezdtük jól a bajnokságot, a cél pedig, hogy az első háromban benne legyünk, és elérjük az európai kupaporondot. Újra össze kell szokni a csapatnak, nem lesz könnyű, de jó felmérés lesz a Slovan elleni meccs. Fontos lenne, hogy megnyerjük, hiszen akkor közelebb kerülnénk hozzájuk.”

Olvasói sztorik