Nemzetközi foci

„A videobírós rendszer elvett Andorrától egy pontot a Puskás Arénában”

Szirtesi László/Getty Images
Szirtesi László/Getty Images

A magyar válogatott szerda este 2-1-re legyőzte Andorrát a világbajnoki selejtezők 6. fordulójában.

Kapcsolódó
Két gyors gól után a győzelemért is izgulni kellett Andorra ellen
A magyar válogatott belealudt a meccsbe, de szerencsére nem fizetett rá.

Nem játszott jól a magyar csapat, erős kezdés után közepes első félidőt követően borzalmasra sikerült a második játékrész. Egy igazán megalázó pillanatot is megúsztak a mieink, még 2-0-nál egy labdavesztés után Dibusz Dénes hiába védett, Lang Ádám rálőtte a labdát Fiola Attilára, így becsorgott a labda a kapunkba. A szlovén játékvezető azonban lest ítélt a VAR-szoba közbelépése után. Ezzel azonban az andorrai BonDia újságírója nem értett egyet:

A videobírós rendszer (VAR) megakadályozta az andorrai csapatot a pontszerzésben a Puskás Arénában. A mérkőzés döntő pillanata a 66. percben jött, amikor Cucu állítólag egy picit a leshatáron túlról indulva kapta a labdát a lövés előtt. Később így is sikerült 2-1-re javítani a mérkőzést Max Llovera góljával, ami után a magyarok kétségbeesetten rugdalták ki a labdákat.

Ennek ellenére nem vitatta a szerző, hogy a magyar csapat áll jobb erőkből, de ugyanezt a megállapítást megtette az El Periodic is, amely inkább azon sóhajtozott, hogy a szépítéssel elhúzták a mieink a mézesmadzagot az andorraiak előtt, végül mégis pont nélkül maradtak.

A Diari d’Andorra is inkább pozitív hangnemben tüntette föl a mérkőzést, fókuszban az szerepel a beszámolójában, hogy bizakodásra adott okot a csapat játéka.

„Cucu lesgólja és Llovera találata hagyta, hogy álmodozzunk.”

Olvasói sztorik