Nemzetközi foci

„Minden, amit a Manchester United elér, a játékosok kvalitásainak köszönhető, nem Solskjaernak”

Visionhaus/Getty Images
Visionhaus/Getty Images

A Manchester United körábbi középpályásának, Daley Blindnek az édesapja kritizálta keményen a Manchester United vezetőedzőjét, Ole Gunnar Solskjaert.

A holland válogatott másodedzője, Danny Blind úgy vette észre, hogy az angol csapatnak semmilyen identitása nincs a pályán és bár jelenleg nincs értelme lecserélni Solskjaert, nem rózsás a helyzet.

Nincs semmilyen taktikai terve. Nem tud a csapata nyomást gyakorolni az ellenfelekre. Nem arról van szó, hogy kötelező lenne folyton presszingelni, hanem arról, hogy soha nincs letámadás. Minden, amit a United csapata elér, az a játékosok kvalitásainak köszönhető. Ez sokszor elég az eredményességhez, de a United nem tud domináns futballt játszani így

– idézi Blindet a Daily Mail.

A holland szakember hozzátette, az eredmények sem az igaziak, de mivel a Premier League-ben nincs nagyon leszakadva a csapat az élmezőnytől, ez nem annyira szembeötlő. Zárásként megjegyzi, Cristiano Ronaldóval meg kell változtatnia a stratégiáját Solskjarnak, mert a kontrázásokból nem lehet majd olyan eredményt elérni, ami méltó a klubhoz és a portugál klasszishoz.

Olvasói sztorik