Nemzetközi foci

Mbappé vitatott góljával nyerték a franciák a Nemzetek Ligáját

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Franciaország 2-1-re verte Spanyolországot a Nemzetek Ligája döntőjében.

Ígéretesen kezdődött a meccs, Benzema került helyzetbe, elvitte a labdát Unai Simon mellett, de kisodródott, és nem tudta becenterezni Mbappénak. Az első tíz perc végén a spanyolok is megvillantottak valamit, de Sarabia lövése könnyű préda volt Llorisnak. Aztán ezzel el is lőtte a két csapat a puskaporát az első félidőre, a második felvonásra viszont felpörögtek a felek.

A 64. percben a belgák elleni elődöntő hőse, Theo Hernández találta telibe a lécet, de nem is volt idő megnézni a visszajátszást, mert jött egy spanyol támadás, aminek a végén Oyarzabal megverte Upamecanót, majd a bal sarokba lőtt.

Sokáig nem örülhettek a spanyolok, mert a Realban is óriási formában futballozó Benzema egy tökéletes csavarással egyenlített, Unai Simon ugyan beleért, de nem védhette.

Majd akár a vezetést is megszerezhették volna a franciák, ám Mbappé emelése a kapu fölött landolt, pedig Unai Simon kint barangolt. A következő párharcot viszont a PSG csatára nyerte, amikor egy fél biciklicsel után begurította a labdát Unai Simon mellett, igaz, a visszajátszás alapján egyértelműen lesnek tűnt a szituáció, de a VAR valamiért nem szólt közbe.

A BBC tudósításában azt írják, Theo Hernández passzába Eric García beleért, így a bíró és a VAR-szoba szakijai gondolhatták azt, hogy ez ellenféltől kapott labda, de a védő becsúszás közben produkált érintését bajosan lehetne szándékosnak nevezni. Más magyarázata nincs annak, hogy adhatták meg ezt a gólt az egyértelmű leshelyzet ellenére.

Mbappénak ez a második gólja volt a Nemzetek Ligája négyesdöntőjében, és van még két gólpassza, ezzel ő vezeti ezt a rangsort.

A 89. percben Lloris óriási védéssel akadályozta meg, hogy Oyarzabal egyenlítsen, és bár a spanyolok az ötperces hosszabbításban is nyomtak, egyenlíteniük nem sikerült, így a franciák nyerték a Nemzetek Ligája második kiírását. És az első nemzet lettek, amely vébét, Eb-t és NL-t is nyert.

Eredmény, döntő:

Franciaország – Spanyolország 2-1 (0-0)
Milánó, San Siro
v: Taylor (angol)
Franciaország: Lloris – Kounde, Varane (Upamecano, 43.), Kimpembe – Pavard (Dubois, 79.), Pogba, Tchouameni, Hernandez – Griezmann (Veretout, 92.) – Benzema, Mbappé.
Spanyolország: Unai Simon – Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Alonso – Gavi (Koke, 75.), Busquets, Rodri (Fornals, 84.) – Ferran Torres (Merino, 84.), Sarabia (Pino, 61.), Oyarzabal.
gól: Benzema (66.), Mbappe (80.), illetve Oyarzabal (64.)
sárga lap: Pogba (46.), Kounde (55.), Mbappe (90.), illetve Laporte (86.)

A meccs statisztikája:

www.sofascore.com
Olvasói sztorik