Nemzetközi foci

Az olaszok az NL-bronzmeccsen is elszomorították a belgákat

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott szerezte meg a bronzérmet a Nemzetek Ligájában, miután a harmadik helyért lejátszott vasárnapi helyosztón 2-1-re legyőzte Belgiumot Torinóban.

A gól nélküli első félidőben mindkét oldalon akadt helyzet, az olaszok próbálkozásainál Thibaut Courtois-nak is közbe kellett avatkoznia, míg Gianluigi Donnarummának a léc is segítségére volt Alexis Saelemaekers jól eltalált lövésénél.

A második játékrész góllal indult: szöglet után nem szabadult fel a belga kapu, Nicolo Barella kapáslövése pedig utat talált a hálóba.

Újabb belga kapufát követően – ezúttal Michy Batshuayi lövésénél hiányzott néhány centi a gólhoz – a 65. percben büntetőből nőtt a különbség. Timothy Castagne szabálytalankodott Federico Chiesával szemben, a tizenegyest pedig Domenico Berardi váltotta gólra, bár Courtois eltalálta az irányt, és bele is ért a labdába.

A hajrában Yannick Carrasco révén harmadszor is eltalálták a kapufát a belgák, akiknek a lefújásig csak a szépítés jött össze a 86. percben a második válogatott meccsén szereplő Charles De Ketelaere góljával.

A nyári Eb negyeddöntőjében a későbbi győztes olaszok ugyancsak 2-1-re múlták felül a belgákat. Az olaszok szövetségi kapitánya 30. győztes meccsén vezette csapatát, és ehhez mindössze 44 találkozóra volt szüksége, ami rekord.

eredmény, Nemzetek Ligája, a 3. helyért:

Olaszország – Belgium 2-1 (0-0)
gól: Barella (46.), Berardi (65., 11-esből), illetve De Ketelaere (86.)

 

A francia-spanyol döntőt 20.45-től rendezik.

Olvasói sztorik