Isabella Bonotto / Anadolu Agency via AFP
Nemzetközi foci sport

Lukakuék összezuhanása meglepte a belga kapitányt

Egyre kétségbeesettebben keresi a siker lehetőségét a belga labdarúgó-válogatott, amely aranygeneráció ide, világranglista-vezető oda egyelőre képtelen nagy eredményre világversenyen.

Kapcsolódó

„Semmi sem feledtetheti az Európa-bajnoki negyeddöntős búcsút, de remélem, túljutottunk ezen, és készen állunk egy nagyszerű eredményre” – nyilatkozta egy hete Roberto Martinez szövetségi kapitány, akinek a csütörtöki eredmény miatt ismét magyarázkodnia kell.

Belgium ugyanis a félidei 2-0-s vezetés birtokában sem tudta kiharcolni a döntőbe jutást a Nemzetek Ligájában, a franciák ugyanis sokkal erőszakosabb és határozottabb játékkal 3-2-re fordítottak.

Ez pszichológiai eset

A csapat nem tudta uralni az érzelmeit, így már nem tette meg a szükséges dolgokat. A játékosok a lehető leggyorsabban a döntőben akartak lenni, nem a játékkal voltak elfoglalva. A második félidőben éreztük a nyomást, a győzelem iránti felelősséget és ebből egy kétségbeesett futball lett” – nyilatkozta a Het Laatste Nieuwsnak.

Martinez hozzátette, hogy teljesen megdöbbent azon, hogy ezek a játékosok – akik mindannyian évek óta a topcsapatokban futballoznak – pszichésen hogy elsüllyedtek a nyomás alatt.

Nem csak egyszer, hanem kétszer is vesztettünk.

Először azzal, hogy hagytuk a franciákat visszajönni a meccsbe, másodszor pedig akkor, amikor bekaptuk a harmadik gólt. Nehéz lesz felépülnünk ebből a csapásból, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy 13 hónap múlva világbajnokság lesz. Minden lehetőség, így a Nemzetek Ligája bronzmérkőzése is fontos lehetőség lesz, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek” – tette hozzá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!