Nemzetközi foci

Lukakuék összezuhanása meglepte a belga kapitányt

Isabella Bonotto / Anadolu Agency via AFP
Isabella Bonotto / Anadolu Agency via AFP

Egyre kétségbeesettebben keresi a siker lehetőségét a belga labdarúgó-válogatott, amely aranygeneráció ide, világranglista-vezető oda egyelőre képtelen nagy eredményre világversenyen.

Kapcsolódó

„Semmi sem feledtetheti az Európa-bajnoki negyeddöntős búcsút, de remélem, túljutottunk ezen, és készen állunk egy nagyszerű eredményre” – nyilatkozta egy hete Roberto Martinez szövetségi kapitány, akinek a csütörtöki eredmény miatt ismét magyarázkodnia kell.

Belgium ugyanis a félidei 2-0-s vezetés birtokában sem tudta kiharcolni a döntőbe jutást a Nemzetek Ligájában, a franciák ugyanis sokkal erőszakosabb és határozottabb játékkal 3-2-re fordítottak.

Ez pszichológiai eset

A csapat nem tudta uralni az érzelmeit, így már nem tette meg a szükséges dolgokat. A játékosok a lehető leggyorsabban a döntőben akartak lenni, nem a játékkal voltak elfoglalva. A második félidőben éreztük a nyomást, a győzelem iránti felelősséget és ebből egy kétségbeesett futball lett” – nyilatkozta a Het Laatste Nieuwsnak.

Martinez hozzátette, hogy teljesen megdöbbent azon, hogy ezek a játékosok – akik mindannyian évek óta a topcsapatokban futballoznak – pszichésen hogy elsüllyedtek a nyomás alatt.

Nem csak egyszer, hanem kétszer is vesztettünk.

Először azzal, hogy hagytuk a franciákat visszajönni a meccsbe, másodszor pedig akkor, amikor bekaptuk a harmadik gólt. Nehéz lesz felépülnünk ebből a csapásból, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy 13 hónap múlva világbajnokság lesz. Minden lehetőség, így a Nemzetek Ligája bronzmérkőzése is fontos lehetőség lesz, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek” – tette hozzá.

Olvasói sztorik