Nemzetközi foci

Sokba került az olaszoknak a könyöklés, Spanyolország döntős a Nemzetek Ligájában

Isabella Bonotto / Anadolu Agency via AFP
Isabella Bonotto / Anadolu Agency via AFP

Visszavágott az Európa-bajnoki elődöntőben elszenvedett vereségért a spanyol válogatott, amely jó játékkal simán verte a több, mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Olaszországot.

A Milánóban rendezett mérkőzésen a hazaiak kapuját az a Gianluigi Donnarumma védte, aki a nyáron a PSG-hez távozott, és ezt az AC Milan hívei nem bocsátották meg neki. Az egy dolog, hogy az ultrák egy molinóval üzentek neki kedden, de a szerda esti mérkőzésen minden labdaérintését harsány füttykoncert fogadta.

Kapcsolódó

Az olaszok kezdtek jobban, az 5. percben Chiesa lövését kellett védenie Unai Simón kapusnak. Gólt azonban Spanyolország szerzett, a 17. percben Oyarzabal bal oldali beadását Ferran Torres vágta a kapuba (0-1).

Nagyobb sebességre kapcsoltak az olaszok, de Di Lorenzo a kapu mellé fejelt egy helyzetet, Bernardeschi lövését a kapus védte, majd Insigne is elvétette a célt.

A 42. percben aztán minden megváltozott: a 12 perccel korábban reklamálásért sárga lapot kapott Bonucci ezúttal egy felugrásnál lekönyökölte Busquetset, ez is sárga, és piros – megfogyatkoztak az olaszok.

És már a félidőt sem sikerült kihúzniuk, Ferran Torres újra egy Oyarzabal-beadásra érkezett jól és okosan visszafejelte a labdát a kapu jobb alsó sarkába (0-2).

Mancini kapitány mindent elkövetett a második félidőben a cserékkel, az olaszok pedig harcoltak, küzdöttek. A 61. percben Cheisa a kapufát találta el, negyedórával később a spanyolok hagytak ki ziccert, amikor Alonso lövését bravúrral védte Donnarumma.

Amikor már úgy tűnt, lefutott a meccs, a 83. percben váratlanul szépítettek a hazaiak. Spanyol szögletből Yeremy Pino és Pau Torres addig ügyetlenkedett, amíg Chiesa ziccerben léphetett ki, majd önzetlenül gólt rúgatott Pellegrinivel (1-2).

Olaszország ezzel elveszítette a 37 mérkőzés óta tartó veretlenségét, a spanyolok pedig várják a vasárnapi ellenfelet. A másik, csütörtöki elődöntőben a világbajnok franciák a világranglista-vezető belgákkal találkoznak.

Nemzetek Ligája, elődöntő

Olaszország – Spanyolország 1-2 (0-2)
gól: Pellegrini (83.), illetve Torres (17., 45+2.)
piros lap: Bonucci (42., Olaszország)

Olvasói sztorik