Nemzetközi foci

„Szar ember vagy” – kemény fogadtatásra számíthat hazai pályán az Eb legjobbja

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Szerda este olasz-spanyol mérkőzést rendeznek Milánóban, a tét az, hogy ki jut be a Nemzetek Ligája második kiírásának döntőjébe.

A két csapat legutóbb a nyári Eb elődöntőjében találkozott, akkor a tizenegyesek döntöttek, és végül az olaszok egyik hőse Gianluigi Donnarumma lett, aki a negyedik párban kivédte Álvaro Morata lövését, így az ötödik körben a pofátlanul lezser Jorginho a fináléba juttatta a későbbi győztest.

Donnarumma a döntőben is kitett magáért, az újabb tizenegyespárbajban kifogta Jadon Sancho és Bukayo Saka kísérletét is, és az Eb-arany mellé bezsebelte a torna legjobbjának járó díjat is. Majd a torna után Párizsba szerződött, a Milannál ugyanis nem akarta meghosszabbítani a szerződését, így a PSG ingyen szerezte meg a klasszis kapust.

A Milan-szurkolók egy része nagyon megharagudott Donnarummára, mert úgy érezték, a kapus az ügynöke, Mino Raiola befolyása alá került, és próbált minél több pénzt kisajtolni a klubból, amely nem kezdett el alkudozni, így viszont nem is látott pénzt a kapus távozásából.

A spanyolok elleni meccs előtt a Milan-ultrák egyértelmű üzenettel jelezték Donnarummának, hogy még nem felejtették el a nyári klubváltását.

Donnarumma, szar ember vagy. Milánóban soha többé nem látunk szívesen

– állt a molinón.

Donnarumma 16 évesen és 242 naposan, a Serie A történetének második legfiatalabb kapusaként debütált a Milanban, amelyben összesen 251 tétmeccsen szerepelt.

Olvasói sztorik