Nemzetközi foci

A franciák óriási feltámadás után jutottak a Nemzetek Ligája döntőjébe

MASSIMO RANA / AFP / POOL
MASSIMO RANA / AFP / POOL

Franciaország 0-2-ről győzött Belgium ellen a Nemzetek Ligája elődöntőjében.

A francia válogatottban ott volt a kezdőben Lucas és Theo Hernández is, így 47 év után az övék volt az első testvérpár a francia csapatban.

A PSG csatára, Kylian Mbappé már a meccs előtt ünnepelhetett, mivel 50. válogatott találkozójára készült, nála gyorsabban senki nem jutott el a félszáz mérkőzésig a francia focisták közül.

Hugo Lloris hatalmas védésével indult a meccs, a francia kapus óriási reflexszel ütötte ki Kevin De Bruyne lövését.

A másik oldalon Mbappé is megvillant, egy ügyes átvétel és a gyorsasága révén helyzetbe került, el is vitte a labdát Thibaut Courtois mellett, de már az alapvonalnál járt, így csak belesarkazott egyet a labdába, hátha eljut valamelyik társhoz, de nem jött be az ötlet.

Aztán sokáig megmerevedtek a frontvonalak, majd a kissé aktívabb belgák az első félidő végén kétszer is betalálták, előbb Yannick Carrasco húzta vissza a labdát a rövidbe, meglepve ezzel Llorist,

majd jött Romelu Lukaku zseniális villanása, lazán faképnél hagyta Lucas Hernándezt, aztán Lloris fölött a rövid felsőbe tüzelt.

A kétgólos előny tudatában a belgák nagyon visszaálltak, és bár Antoine Griezmann még kihagyott egy nagy helyzetet, amikor belebotlott a labdába, a védők között ügyesen beforduló Karim Benzema közelebb hozta a világbajnokot.

Aztán Griezmenn kiharcolt egy büntetőt, amit a videózás után fújt be a német bíró, Mbappé pedig góllal ünnepelte 50. válogatottságát.

Úgy tűnt, Lukaku révén megnyerik a meccset a belgák, de a VAR lest jelzett, a túloldalon viszont Theo Hernández lövésében semmilyen kivetnivalót nem talált a bíró, maximum a belgák szentségelhettek, mert ezzel eldőlt, hogy a franciák játsszák a döntőt vasárnap a spanyolokkal.

Olvasói sztorik