Paul Ellis - Pool/Getty Images
Nemzetközi foci sport

A Liverpool nem hagyja magát, harcol a brazil szövetség kérvénye ellen

A Liverpool FC szembeszáll a brazil szövetséggel és megpróbálja hétvégén pályára küldeni dél-amerikai futballistáit.

A világbajnoki selejtezőkkel kapcsolatban az angol első osztályban szereplő klubok megegyeztek, hogy a kötelező karanténkötelezettségek miatt nem engedik el a játékosaikat azokba az országokba, amelyek Nagy-Britanniában vörös zónának számítanak. Ebbe tartozik Brazília is, amelybe így nyolc játékos nem érkezett meg a Premier League-ből. Persze az is igaz, hogy az Argentína elleni rangadó percek alatt botrányba fulladt.

Kapcsolódó
Meccsről akarták karanténba vinni a játékosokat, félbeszakadt a brazil-argentin vb-selejtező
Ilyen botrány még talán sohasem volt a futballban, pláne nem az egyik legnagyobb rangadón.

A brazilok válaszcsapása nem maradt el: a FIFA egyik szabályzata szerint az aktuális válogatott szünetet követő öt napra el lehet tiltani saját csapatától azt a játékost, akit nem engedtek el a válogatottba. Ezt kihasználva arra kérik a nemzetközi szövetséget a brazilok, hogy ne engedélyezze a válogatott játékosok szerepeltetését a hétvégén a FIFA.

Itt kanyarodhatunk vissza Liverpoolba, amelyben Alisson, Roberto Firmino és Fabinho is érintett a kérdésben. A klubnál úgy vélik, a koronavírus-járvány miatti körülmények különleges helyzetet teremtettek és mivel a Pool erre hivatkozva akadályozta meg játékosai utazását, ezért nincs megfelelő indoka a brazil szövetségnek a szabály érvénybe léptetésére.

A FIFA rendelkezései szerint akár pénzbírsággal is sújthatják azokat a csapatokat, amelyek nem tartják be az eltiltást, sőt akár 3-0-s vereségnek írhatják jóvá a találkozójukat.

A Sky Sports beszámolója szerint a Premier League vezetői felvették a kapcsolatot a brazil szövetséggel, hogy megegyezésre jussanak az ügyben. A Liverpool vasárnap játszik bajnokit a Leeds United ellen, amelyben Raphina is eltiltott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!