Nemzetközi foci

A Liverpool nem hagyja magát, harcol a brazil szövetség kérvénye ellen

Paul Ellis - Pool/Getty Images
Paul Ellis - Pool/Getty Images

A Liverpool FC szembeszáll a brazil szövetséggel és megpróbálja hétvégén pályára küldeni dél-amerikai futballistáit.

A világbajnoki selejtezőkkel kapcsolatban az angol első osztályban szereplő klubok megegyeztek, hogy a kötelező karanténkötelezettségek miatt nem engedik el a játékosaikat azokba az országokba, amelyek Nagy-Britanniában vörös zónának számítanak. Ebbe tartozik Brazília is, amelybe így nyolc játékos nem érkezett meg a Premier League-ből. Persze az is igaz, hogy az Argentína elleni rangadó percek alatt botrányba fulladt.

Kapcsolódó
Meccsről akarták karanténba vinni a játékosokat, félbeszakadt a brazil-argentin vb-selejtező
Ilyen botrány még talán sohasem volt a futballban, pláne nem az egyik legnagyobb rangadón.

A brazilok válaszcsapása nem maradt el: a FIFA egyik szabályzata szerint az aktuális válogatott szünetet követő öt napra el lehet tiltani saját csapatától azt a játékost, akit nem engedtek el a válogatottba. Ezt kihasználva arra kérik a nemzetközi szövetséget a brazilok, hogy ne engedélyezze a válogatott játékosok szerepeltetését a hétvégén a FIFA.

Itt kanyarodhatunk vissza Liverpoolba, amelyben Alisson, Roberto Firmino és Fabinho is érintett a kérdésben. A klubnál úgy vélik, a koronavírus-járvány miatti körülmények különleges helyzetet teremtettek és mivel a Pool erre hivatkozva akadályozta meg játékosai utazását, ezért nincs megfelelő indoka a brazil szövetségnek a szabály érvénybe léptetésére.

A FIFA rendelkezései szerint akár pénzbírsággal is sújthatják azokat a csapatokat, amelyek nem tartják be az eltiltást, sőt akár 3-0-s vereségnek írhatják jóvá a találkozójukat.

A Sky Sports beszámolója szerint a Premier League vezetői felvették a kapcsolatot a brazil szövetséggel, hogy megegyezésre jussanak az ügyben. A Liverpool vasárnap játszik bajnokit a Leeds United ellen, amelyben Raphina is eltiltott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik