Alexandre Schneider/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Meccsről akarták karanténba vinni a játékosokat, félbeszakadt a brazil-argentin vb-selejtező

Ha van Dél-Amerikában rangadó, akkor a Brazília–Argentína összecsapás egyértelműen az. A két futballválogatott magyar idő szerint vasárnap este Sao Paulóban feszült volna egymásnak, de mindössze öt perc jutott nekik.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ez nem a világ vége
Uzuni szerint Albánia mindent beletett a játékba, a magyarok passzívabbak voltak.

Arról már a nap folyamán több lap is írt, hogy a brazil hatóságok jelezték, szerintük a vendégek négy sportolója megszegte az egészségügyi szabályokat.

A Nemzeti Egészségügyi Felügyeleti Ügynökség (ANVISA) azt tanácsolta a Sao Paulo-i egészségügyi hatóságoknak, hogy helyezzék karanténba Emiliano Martinezt, Emiliano Buendiát (mindkettő Aston Villa), Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót (mindkettő Tottenham), ugyanis megsértette a hatályos szabályokat.

A júniusban közzétett rendelete alapján kéthetes karantén vár mindenkire, akik a beutazás előtt 14 nappal Nagy-Britanniában tartózkodtak. Az ANVISA szerint mindannyian kijelentették, hogy nem tették be lábukat az európai országba 14 napja, ugyanakkor a szövetségi rendőrség szerint hazudtak, ez az útlevél-ellenőrzéskor ki is derült.

Hogy ne legyen baj, az argentin válogatott szombat este rendkívüli engedélyt kért a hatóságoktól, és úgy tűnt, meg is oldódik a helyzet.

Magyar idő szerint 21 órakor el is kezdődött a mérkőzés, azonban alig pár perc után megjelentek a hatóság emberei, és a pályáról akarták elvinni az argentin játékosokat.

A mérkőzés félbeszakadt, a vendégek nem akarnak játszani (főleg nem a négy játékosuk nélkül).

A Marca azt írta, az argentinok már elhagyták a stadion, a brazil játékosok pedig kapukat visznek még be a pályára, hogy legalább eddzenek egy jót.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!