Nemzetközi foci

Meccsről akarták karanténba vinni a játékosokat, félbeszakadt a brazil-argentin vb-selejtező

Alexandre Schneider/Getty Images
Alexandre Schneider/Getty Images

Ha van Dél-Amerikában rangadó, akkor a Brazília–Argentína összecsapás egyértelműen az. A két futballválogatott magyar idő szerint vasárnap este Sao Paulóban feszült volna egymásnak, de mindössze öt perc jutott nekik.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ez nem a világ vége
Uzuni szerint Albánia mindent beletett a játékba, a magyarok passzívabbak voltak.

Arról már a nap folyamán több lap is írt, hogy a brazil hatóságok jelezték, szerintük a vendégek négy sportolója megszegte az egészségügyi szabályokat.

A Nemzeti Egészségügyi Felügyeleti Ügynökség (ANVISA) azt tanácsolta a Sao Paulo-i egészségügyi hatóságoknak, hogy helyezzék karanténba Emiliano Martinezt, Emiliano Buendiát (mindkettő Aston Villa), Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót (mindkettő Tottenham), ugyanis megsértette a hatályos szabályokat.

A júniusban közzétett rendelete alapján kéthetes karantén vár mindenkire, akik a beutazás előtt 14 nappal Nagy-Britanniában tartózkodtak. Az ANVISA szerint mindannyian kijelentették, hogy nem tették be lábukat az európai országba 14 napja, ugyanakkor a szövetségi rendőrség szerint hazudtak, ez az útlevél-ellenőrzéskor ki is derült.

Hogy ne legyen baj, az argentin válogatott szombat este rendkívüli engedélyt kért a hatóságoktól, és úgy tűnt, meg is oldódik a helyzet.

Magyar idő szerint 21 órakor el is kezdődött a mérkőzés, azonban alig pár perc után megjelentek a hatóság emberei, és a pályáról akarták elvinni az argentin játékosokat.

A mérkőzés félbeszakadt, a vendégek nem akarnak játszani (főleg nem a négy játékosuk nélkül).

A Marca azt írta, az argentinok már elhagyták a stadion, a brazil játékosok pedig kapukat visznek még be a pályára, hogy legalább eddzenek egy jót.

Olvasói sztorik