Nemzetközi foci

Egyre nagyobb kavarás megy a vb-selejtezők körül

Thiago Ribeiro / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Thiago Ribeiro / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Elég komoly nemzetközi ügy kezd kibontakozni a brazil fociszövetség és a Premier League között. A történet ott kezdődött, hogy az angol első osztályban szereplő klubok megegyeztek abban, a kötelező karanténkötelezettségek miatt nem engedik el a játékosaikat azokba az országokba, amelyek Nagy-Britanniában vörös zónának számítanak. Ilyen a többi közt Brazília, a PL-csapatok pedig végül összesen nyolc brazil játékost tiltottak le a dél-amerikai világbajnoki selejtező-mérkőzésekről – amelynek kétségkívül a legnagyobb visszhangot kiváltó összecsapása a pár perc után félbeszakított Brazília-Argentína meccs volt.

Kapcsolódó
Meccsről akarták karanténba vinni a játékosokat, félbeszakadt a brazil-argentin vb-selejtező
Ilyen botrány még talán sohasem volt a futballban, pláne nem az egyik legnagyobb rangadón.

A brazil szövetség most visszavág, ugyanis a FIFA egyik szabályát kihasználva akadályozná meg, hogy a brazil játékosok a klubjaikban szerepeljenek.

A nemzetközi szövetség korábbi határozata szerint az aktuális válogatott szünetet követő öt napra el lehet tiltani saját csapatától azt a játékost, akit nem engedtek el a válogatottba. Ez a nyolc érintett többségénél a hétvégi Premier League-fordulót jelentené, de a Manchester United középpályása, Fred, valamint a Chelsea védője, Thiago Silva egy-egy Bajnokok Ligája-mérkőzésről is lemaradhat így. Az érintett klubok közt van a Manchester City, a Liverpool és a Leeds United is.

Kapcsolódó
Négy argentin válogatott futballista ellen eljárás indul Brazíliában
Így jár, aki megszegi az érvényben lévő szabályokat.

Van egy kivétel, ő az evertonos Richarlison, akit a nyáron elengedtek az olimpiára, így a liverpooliak jó viszonyt ápolnak a brazil szövetséggel.

Olvasói sztorik