Thiago Ribeiro / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Egyre nagyobb kavarás megy a vb-selejtezők körül

Elég komoly nemzetközi ügy kezd kibontakozni a brazil fociszövetség és a Premier League között. A történet ott kezdődött, hogy az angol első osztályban szereplő klubok megegyeztek abban, a kötelező karanténkötelezettségek miatt nem engedik el a játékosaikat azokba az országokba, amelyek Nagy-Britanniában vörös zónának számítanak. Ilyen a többi közt Brazília, a PL-csapatok pedig végül összesen nyolc brazil játékost tiltottak le a dél-amerikai világbajnoki selejtező-mérkőzésekről – amelynek kétségkívül a legnagyobb visszhangot kiváltó összecsapása a pár perc után félbeszakított Brazília-Argentína meccs volt.

Kapcsolódó
Meccsről akarták karanténba vinni a játékosokat, félbeszakadt a brazil-argentin vb-selejtező
Ilyen botrány még talán sohasem volt a futballban, pláne nem az egyik legnagyobb rangadón.

A brazil szövetség most visszavág, ugyanis a FIFA egyik szabályát kihasználva akadályozná meg, hogy a brazil játékosok a klubjaikban szerepeljenek.

A nemzetközi szövetség korábbi határozata szerint az aktuális válogatott szünetet követő öt napra el lehet tiltani saját csapatától azt a játékost, akit nem engedtek el a válogatottba. Ez a nyolc érintett többségénél a hétvégi Premier League-fordulót jelentené, de a Manchester United középpályása, Fred, valamint a Chelsea védője, Thiago Silva egy-egy Bajnokok Ligája-mérkőzésről is lemaradhat így. Az érintett klubok közt van a Manchester City, a Liverpool és a Leeds United is.

Kapcsolódó
Négy argentin válogatott futballista ellen eljárás indul Brazíliában
Így jár, aki megszegi az érvényben lévő szabályokat.

Van egy kivétel, ő az evertonos Richarlison, akit a nyáron elengedtek az olimpiára, így a liverpooliak jó viszonyt ápolnak a brazil szövetséggel.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!