Nemzetközi foci

Napokig tudnánk nézi a portugálok vb-selejtezőn lőtt gólját

Miközben a sárga lapos eltiltása miatt távol maradó Cristiano Ronaldo a Manchester Unitednél jelentkezett edzésre, a portugál labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán vendégeként játszott a világbajnoki selejtezősorozatban, és már a 26. percben vezetést szerzett, ráadásul egy nem akármilyen góllal. Ronaldo újdonsült klubtársa, Bruno Fernandes varázsolta oda a labdát Bernardo Silva lábára, aki kissé kiszorított helyzetben, kissé furcsa mozdulattal lőtt a hosszú felső sarokba.

Kapcsolódó

Ami a meccset illeti, a portugál vezetés után volt egy ígéretes lehetősége a hazai csapatnak, de aztán a 31. percben jött a második vendégtalálat. A második félidőben sorra jöttek a portugál lehetőségek, komoly nyomás alatt volt a hazai kapu, de sok volt a pontatlanság az utolsó passzoknál. Jota fejesével alakult ki végül a 0-3-as végeredmény.

Sikerével Portugália az európai selejtezősorozat A csoportjának első helyére lépett elő, de Szerbia egy írek elleni, esti sikerrel pontszámban utolérheti. Azerbajdzsán tök utolsó, eddigi öt mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett.

VB-selejtező, Európa, A csoport

Azerbajdzsán – Portugália 0-3 (0-2)

Olvasói sztorik