Nemzetközi foci

Southgate a sok Eb-hős mellett egy újoncot is Pestre hoz

Lynne Cameron / POOL / AFP
Lynne Cameron / POOL / AFP

Gareth Southgate, az Eb-ezüstérmes angol válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a keretet a szeptemberi vb-selejtezőkre, köztük a magyar csapat elleni budapesti találkozóra.

Southgate a Leeds támadója, Patrick Bamford személyében egy újoncot is meghívott a keretbe.

A 27 éves Bamford az előző idényben 17 góllal és 8 gólpasszal segítette csapatát a Premier League-ben.

Szintén ott van a keretben Trent Alexander-Arnold, a Liverpool jobbhátvédje, aki sérülés miatt kihagyta az Eb-t, valamint az a Jesse Lingard, aki tavasszal remekül játszott, amikor a MU lepasszolta a West Hamnek, de a nyári tornán nem szerepelt.

Az Eb-kerettagok közül Ben Chilwell, Marcus Rashford, Phil Foden és Ben White is hiányzik a mostani listáról, Rashford és Foden sérült, White pedig koronavírusos lett.

Az angolok szeptember 2-án lépnek pályára a Puskás Arénában, majd három nap múlva Andorrát fogadják, aztán újabb három nappal később Lengyelországba látogatnak. Az eddigi három vb-selejtezőjüket az angolok egyaránt megnyerték, és a megszerzett kilenc ponttal vezetik a csoportot.

Az angol válogatott kerete:

Kapusok: Sam Johnstone (West Bromwich), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)
Hátvédek: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham)
Támadók: Patrick Bamford (Leeds United), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik