Magyar foci

Rossi azt kéri a magyar szurkolóktól, kerüljék a „buzizást és cigányozást”

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

26 fős keretet hirdetett Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Anglia, Albánia, valamint Andorra elleni vb-selejtezőkre.

Kapcsolódó
Lengyelországból érkezik a válogatott keret meglepetésembere
Dzsudzsák nincs, Szoboszlai és Sallói viszont ismét behívót kapott.

Rossi elmondta, az Európa-bajnokság után is figyelték a játékosokat, és arra jutottak, nem kell nagy változtatásokat eszközölni a kereten. A keretbe mindössze két olyan játékos került be, aki nem volt tagja az Eb-re nevezett csapatnak, egyikük Sallói Dániel, aki idényben 12 gólt szerzett az MLS-ben, a másikuk pedig a Lengyelországban légióskodó Tamás Márk, akit Rossi régóta szemmel tartott.

A magyar csapat Anglia és Andorra ellen is telt ház előtt játszhat majd a Puskás Arénában, Rossi pedig megköszönte a szurkolóknak azt a támogatást, amit az Eb-n kapott tőlük a válogatott. A kapitány aztán azt kérte a drukkerektől, „kerüljek a cigányozást, buzizást” (a tolmács szó szerint így fordította Rossi szavait), és tartsák tiszteletben, ha az ellenfél a himnuszok idején másképp viselkedik.

Az ilyen megnyilvánulásokat, mint mindannyian tudjuk, kiemelten figyelik, és zárt kapus mérkőzésekkel büntethetik, ezért kérem, hogy ezeket mindenki kerülje el, mert csak így lehetünk együtt minden mérkőzésen. Az álmunkat pedig – ahogy a szlogenünk is mondja – csak együtt érhetjük el!

– mondta Rossi.

A magyar csapat eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3-3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3-0-ra, Andorrában pedig 4-1-re nyert.

Olvasói sztorik