Nemzetközi foci

Törött bordával játszotta végig az Eb legfontosabb meccseit az angolok egyik legjobbja

Andy Rain MTI / AP / Pool/
Andy Rain MTI / AP / Pool/

Luke Shaw az angol válogatott egyik legjobbja volt az idei Európa-bajnokságon, három gólpasszt is kiosztott, az olaszok elleni döntőben pedig ő szerzett vezetést a második percben egy remek lövéssel.

A teljesítményének értékét növeli, hogy azóta kiderült, a németek elleni nyolcaddöntőben bordatörést szenvedett, és csapata hátralévő három meccsét így játszotta le.

A Telegraph azt írja, Shaw klubja, a Manchester United szeretné a Görögországban nyaraló játékost visszarendelni, hogy felmérjék az állapotát, és kiderüljön, mennyit kell kihagynia.

A 26 éves Shaw azok közé tartozott, akiknek kifejezetten jól jött, hogy az Eb-t a koronavírus-járvány miatt 2020 nyaráról 2021-re halasztották, ő maga is bevallotta, hogy az előző idényben nyújtott játékával győzte meg Gareth Southgate szövetségi kapitányt, hogy helye van a keretben.

Southgate a torna első meccsén még Kieran Trippiert szerepeltette balhátvédként, majd a skótok ellen már Shaw játszott azon a poszton, és onnantól stabil helye volt a kezdőben.

A Manchester United a hétvégén játszotta első felkészülési meccsét, amikor 2-1-re győzött a másodosztályú Derby County ellen. A bajnokságot augusztus 14-én a Leeds ellen kezdi a MU, amely a rajton biztosan nem számíthat egy másik angol válogatott játékosra, a vállműtét előtt álló Marcus Rashfordra.

Olvasói sztorik