Nemzetközi foci

50 millió fontért már elengedi klubja az Eb-ezüstérmes védőt az Arsenalhoz

Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Arsenal a nyáron már kétszer is ajánlatot tett Ben White-ért, a Brighton védőjéért, de a 40, valamint a 47 millió fontos vételár sem nyerte el a Premier League előző idényében a 16. helyen végzett csapat tetszését.

Az 50 millió fontos (21 milliárd forint) ajánlat viszont már átvitte a lécet, és bár a két klubnak még le kell papíroznia a megállapodást, az angol sajtó már tényként kezeli, hogy White csapatot vált.

A 23 éves belső védő a Southamptonnál nevelkedett, majd 2014-ben került a Brightonhoz, amely a Newport Countynak, a Peterborough-nak és a Leedsnek is kölcsönadta.

Az előző idényben azonban már fontos szerepet szánt White-nak a Brighton, és a védő a 38 bajnokiból harminchaton pályára lépett.

A kiegyensúlyozott teljesítményére felfigyelt Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya, így White két felkészülési meccsen is szerepet kapott, majd bekerült az Eb-keretbe is, igaz, a tornán végül nem lépett pályára.

A nyolcadik helyen záró, és így a nemzetközi kupaszereplésről lemaradó Arsenal White előtt már igazolt egy hátvédet, a 21 éves balbekk, Nuno Tavares 8 millió euróért érkezett a portugál Benficától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik