Nemzetközi foci

Sallai odapörkölt a bajnoki cím egyik várományosának

THOMAS KIENZLE / AFP
THOMAS KIENZLE / AFP

A német labdarúgó Bundesliga 2. fordulójának szombati játéknapja sem maradt magyar gól nélkül, a Freiburg válogatott csatára, Sallai Roland szép találattal járult hozzá a Dortmund legyőzéséhez.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Karrierem legnagyobb mélypontját éltem át
A magyar középpályás először volt kezdő a Bundesligában, mindjárt két gólt szerzett.

A hazaiak egy hete egy Bielefeld elleni, gól nélküli döntetlennel nyitották a szezont, míg a Dortmund 5-2-re elverte a Frankfurtot úgy, hogy a nagy sztár Haaland két gólja mellett három gólpasszt is jegyzett.

Ezúttal azonban a védelem nagyon odafigyelt rá, a freiburgi támadások pedig pontosabbak voltak. A 6. percben jött a vezető gól, Grifo 27 méterről szabadrúgásból volt eredményes (1-0).

A második félidő elején növelték előnyüket a hazaiak, az 53. percben egy szép akció végén Höler lefejelt labdáját Sallai bombázta a kapuba (2-0.)

Hat perc múlva a Dortmund egy öngóllal szépített, Passlack jobb oldali beadása Keitelről a saját kapujába pattant a labda (2-1).

A Mainz a múlt héten bravúros győzelmet aratott az RB Leipzig ellen, ezúttal sima 2-0-s vereséget szenvedett Bochumban. A vendégeknél Szalai Ádám a 62. percben lépett pályára csereként.

Második meccsét is elbukta a Hertha, Dárdai Pál csapata egy hete Kölnben szerzett vezetést, majd kikapott 3-1-re, ezúttal a Wolfsburg ellen is megszerezte az első gólt, de a vendégek 2-1-re fordítottak.

Bundesliga, 2. forduló

Eintracht Frankfurt – Augsburg 0-0

 

Freiburg – Dortmund 2-1 (1-0)
gól: Grifo (6.), Sallai (53.), illetve Keitel (59., öngól)

 

Fürth – Bielefeld 1-1 (0-1)
gól: Hrgota (50., 11-esből), illetve Klos (45.)

 

Hertha– Wolfsburg 1-2 (0-0)
gól: Lukébakio (60., 11-esből), illetve Baku (73.), Nmecha (88.)

 

Bochum–Mainz 2-0 (1-0)
gól: Holtmann (21.), Polter (56.)

 

Leverkusen – Mönchengladbach 4-0 (2-0)
gól: Sommer (3., öngól), Schick (8.), Diaby (55.), Amiri (87.)

Olvasói sztorik