Nemzetközi foci

Lionel Messi már PSG-játékosként nyilatkozott

psg.fr
psg.fr

Kedden késő este hivatalossá vált, amit lényegében már délután tudni lehetett, vagyis hogy Lionel Messi a Paris Saint-Germainbe igazol.

Kapcsolódó
Lionel Messi megérkezett Párizsba, Neymar is köszöntötte már
Csak egy orvosi vizsgálat választja el a klubváltástól az argentin csatárt.

A PSG honlapja végül késő este tette közzé hivatalosan, hogy az argentin szupersztár Párizsban folytatja, szerda délelőtt pedig a sajtó előtt is bemutatják az új szerzeményt.

Türelmetlenül várom, hogy Párizsban megkezdődjön egy új fejezet a pályafutásomban. A klub elképzelései tökéletes összhangban vannak az én ambícióimmal

– mondta Messi, aki a szakmai stábot és a jövendőbeli játékostársakat is méltatta.

A 34 éves csatár szerződése két idényre szól, és további egy évvel meghosszabbítható, új egyesületében pedig a 30-as mezszámot hordja majd, akárcsak a Barcában, amikor bekerült a felnőttek közé. Nasszer el-Kelaifi klubelnök úgy fogalmazott, büszke arra, hogy Lionel Messi csatlakozott a csapathoz és a családjával a francia fővárosba költözött és nagy szezont vár a csapatától:

„Nem titkolta, hogy továbbra is a legmagasabb szinten szeretne játszani és trófeákat nyerni. A klub ambíciói természetesen ugyanezek. Azt várom, hogy csapatunk történelmet írjon.”

A Paris Saint-Germain fantasztikus átigazolási szezont produkál, idén nyáron már az olasz Gianluigi Donnarummát, a spanyol Sergio Ramost és a holland Georginio Wijnaldumot is ingyen szerződtette.

Olvasói sztorik