Nemzetközi foci

Megvan, ki örökölte Messitől a Barca csapatkapitányi karszalagját

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A világ- és Európa-bajnok Sergio Busquets lett az FC Barcelona labdarúgócsapatának kapitánya Lionel Messi távozását követően.

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 33 éves középpályásnak – aki a nyári Európa-bajnokságon a spanyol válogatottban is csapatkapitány volt – sorrendben Gerard Piqué, Sergi Roberto és Jordi Alba lesznek a helyettesei.

A Juventus elleni vasárnapi mérkőzésen, amely a Joan Gamper-kupáért zajlott, és a Barca 3-0-ra verte a Juventust, már Busquets volt a csapatkapitány, aki beszédében megköszönte Messinek, hogy a legmagasabb szintre emelte a klubot, és a világ legjobb játékosának nevezte őt.

A katalánok azt is közölték, hogy 17 hónap után újra nézők előtt léphet pályára az együttes a Camp Nou Stadionban, a La Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján Real Sociedad elleni összecsapáson 29 803 szurkoló lehet jelen. Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány követő korlátozások előtt legutóbb, 2020. március 7-én szinte a Real Sociedad ellen játszott saját drukkerei előtt a Barca.

Olvasói sztorik