Nemzetközi foci

Messi sírva búcsúzott a barcelonaiaktól

Nem bírta a nyomást az argentin sztár a vasárnapi sajtótájékoztatón, és összeomlott, miközben bejelentette távozását az FC Barcelonától.

Az FC Barcelonát elhagyó klasszis vasárnap déltől sajtótájékoztatót tartott, ahol sírva köszönt el szeretett klubjától.

A 34 éves világsztár a Camp Nou-ban az újságírók előtt megpróbálta megmagyarázni, hogy 21 év (13 évesen, 2000-ben került Barcelonába), 778 mérkőzésen szerzett 672 gól, négy Bajnokok Ligája, három-három klubvilágbajnokság és európai Szuperkupa-győzelem és tíz bajnoki cím elnyerése után miért hozták meg ezt a drámai döntést.

Kapcsolódó
Messit vegyenek! – zsarolás vagy beletörődés áll az év futballhíre mögött?
Van-e klub, amely hajlandó és képes megfizetni a hatszoros aranylabdást? Vagy lehet, hogy Messi mégis marad Barcelonában?

Az elmúlt napokban azon gondolkodtam, hogy mit mondhatnék, mégis az az igazság, hogy alig tudok megszólalni. Nagyon nehéz ennyi év után ez, az egész életemet itt töltöttem, nem vagyok kész erre. A családommal meg voltunk győződve arról, hogy itt maradunk. Barcelona az otthonunk. Ezt akartuk mindannyian. Az itt töltött idő csodálatos volt. Ma búcsút kell vennem mindettől. Köszönöm mindenkinek, aki segített nekünk. Az első naptól az utolsóig mindent beleadtam. A klub értékeit tisztelve, alázattal és tisztelettel viseltettem mindenkivel szemben ebben a házban, és remélem, hogy azon túl, amilyen eredményeket elértünk, ez is megmarad a barcelonaiak emlékezetében. Egy nap remélem, hogy visszajövök. Ezt megígértem a gyerekeimnek, hiszen, mondom, ez az otthonunk. Szeretnék segíteni a klubnak, hogy a legjobb legyen

– fogalmazott sírva Lionel Messi. Minden idők legsikeresebb barcelonai támadójának beszéde után tapsvihar tört ki a teremben, és Messi összetörve, zokogva roskadt magába. Percekbe telt, mire a klasszis összeszedte magát. Pár percnyi szünet után folytatódott a sajtótájékoztató.

Természetesen mindenki arra volt kíváncsi, hol folytatja a játékot. Messi az erre vonatkozó első újságírói kérdésre azt felelte:

Egyelőre nem állapodtam meg senkivel.

Majd azt is cáfolta, hogy az a fotó, amelyet a PSG játékosaival készített Ibizán, jelezné a következő állomáshelyét.

Hülyeség. Az elutazásom előtti napon összejöttünk. Megbeszéltük, hogy elmegyünk Ney házához grillezni. A fénykép azt a pillanatot örökítette meg

– felelte az újságírói kérdésre.

A hírek szerint a Paris Saint-Germain közel jár ahhoz, hogy megállapodást kössön Messivel annak ellenére, hogy az elmúlt tizenkét hónapban szoros kapcsolatban állt a Manchester Cityvel.

Olvasói sztorik