Nemzetközi foci

Újabb öngyilkosság után kérte egy focista a tévében, hogy vegyék végre komolyan a mentális egészséget

Véget vetett saját életének Emiliano Cabrera, egy 27 éves uruguayi futballista.

A balhátvédet Magyarországon aligha ismerhették, a Boston Riverben lett profi játékos a helyi másodosztályban. Később Spanyolországban, majd a harmadosztályú Juventud de Las Piedras tartalékjai között is próbálkozott, utoljára futsalosként szerepelt. Az Ovación beszámolója szerint egy kedves, tehetséges embert veszített vele az ország, akinek rengeteg családi problémája volt.

Cabrera már a harmadik uruguayi focista, aki öngyilkosságot követett el az idén: februárban a Morro becenévre hallgató Santiago García, július 17-én pedig Williams Martínez vetett véget saját életének.

Az újabb halálhír hallatán Felipe Rodríguez, a perui Carlos Mannucci klub uruguayi futballistája és Cabrera korábbi csapattársa a legutóbbi mérkőzése utáni interjút választott arra, hogy felhívja a figyelmet a problémára.

Idén elvesztettük Morrót, múlt héten Williams Martínezt, az éjjel pedig Emilianót. Erről beszélnünk kell! Egy macsó társadalomban élünk, ahol félünk bevallani, hogy mi a baj. Én is depresszióban szenvedtem és segítségre volt szükségem, hogy tovább tudjak lépni. Beszéljünk erről

– nyilatkozta Rodríguez az Inca footballnak.

Cabrera volt csapattársai egyébként összegyűjtötték a temetés költségeire a pénzt, a dél-amerikai futballszurkolók pedig nagyon pozitívan reagáltak Rodríguez szavaira. A barátját gyászoló futballista Instagram-oldalán is megemlékezett elhunyt csapattársáról egy égre mutató képpel, amelyhez ez volt a kísérő szöveg: „Emi, remélem megtalálod azt a békességet, amit olyan régóta kerestél. Öleld meg az eget.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Felipe Rodriguez Valla 🇺🇾 (@felucho__10) által megosztott bejegyzés

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Olvasói sztorik