Alessandro Sabattini/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Betiltják a zöld mez használatát a Serie A-ban

Betiltja a zöld mez használatát a Serie A.

A liga határozata szerint a 2022-2023-as kiírástól kezdődően egyik csapat sem adhat mezőnyjátékosaira zöld mezt, mivel a tévénézők számára beleolvadhat a képbe a fű miatt. Erre a televíziós társaságok hívták fel a figyelmet, a mezek mellett pedig a nadrágokra és sportszárakra is vonatkozik. Ugyan egy évig nem vezetik be a szabályt, a Serie A igazgatósága már most bejelentette a döntést, hogy időben felkészülhessenek a klubok a változásra.

A legutóbbi szezonban az Atalantának és a Laziónak is volt zöld idegenbeli meze, leginkább mégis a Sassuolo járt pórul, amely hagyományosan zöld és fekete csíkokkal ellátott mezben játszik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!