Nemzetközi foci

Sarri: Ronaldo olyan, mint egy cég, a saját érdekei vezérlik

Isabella BONOTTO / AFP
Isabella BONOTTO / AFP

Maurizio Sarri mindössze egy idényt töltött a Juventusnál, a 2019-2020-as szezonban a bajnoki címet (zsinórban a kilencediket) bezsebelte a csapattal, és volt még egy elveszített olasz kupa- és olasz Szuperkupa-döntője, valamint egy kínos BL-kiesése az Olympique Lyon ellen.

Sarri most a Sport Italia nevű rádióadónak nosztalgiázott a Juvénál töltött időszakról, és természetesen szóba került az is, milyen volt együtt dolgozni Cristiano Ronaldóval. Ronaldo abban az idényben 31 bajnoki gólt szerzett, amivel főszerepet vállalt a bajnoki cím megszerzésében, és a 36 gólig jutó Ciro Immobile mögött második lett a góllövőlistán.

„Ronaldót irányítani egyáltalán nem könnyű feladat. Olyan, mint egy multinacionális cég, személyes érdekek vezérlik, és ezeknek találkozniuk kell a futballal.

Ezek az érdekek néha túlmennek azon, amit a csapat vagy a klub érdeke megkíván, de hozzá kell tenni, Ronaldo szállítani szokta a számokat. Az utóbbi években azt látom, sokkal több szó esik a játékosokról, mint a csapatokról

– mondta Sarri.

Az edző azt is megemlítette, a Juventusnál mindenki természetesnek vette, hogy leszállította a bajnoki címet, nem is nagyon volt közös ünneplés a csapattal. Sarrit tavaly Andrea Pirlo váltotta, akinek nem sikerült megnyernie a bajnokságot, sőt, a Juve csak az utolsó fordulóban biztosította be a BL-indulást érő helyét.

Sarri a következő idényben ellenfélként találkozik majd a Juventusszal, mivel egy év kihagyás után ismét van csapata, a Serie A-ban a hatodik helyen végző Lazio benne találta meg az Interhez távozó Simone Inzaghi utódját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik