Nemzetközi foci

Messi: Úgy érzem, Isten tartogatta nekem ezt a pillanatot

CARL DE SOUZA / AFP
CARL DE SOUZA / AFP

Bár nem a döntő sikerült a legjobban Lionel Messi számára, erre senki sem fog emlékezni, az argentin klasszis ugyanis első komoly trófeátá nyerte a válogatottal, miután 1-0-ra legyőzték Brazíliát a Copa América döntőjében. Bár Messi most nem villogott, a brazíliai torna korábbi szakaszában négy góllal és öt gólpasszal segítette Argentínát, és bár kiemelkedett az egész mezőnyből, végül Neymarral megosztva lett a Copa legjobb játékosa – még a döntő előtt kihirdették a győzteseket.

Kapcsolódó
Amíg Messit a társai a levegőbe dobálták, Neymar sírt a túloldalon
Mindketten az első Copa América-győzelmükre hajtottak.

A 33 éves támadó korábban nyert U20-as világbajnokságot és olimpiát is Argentínával, a felnőttválogatottal azonban eddig elkerülték az aranyérmek, vb-döntőt és három Copa-finálét is elbukott. Most azonban visszakapott.

Úgy érzem, Isten nekem tartogatta ezt a pillanatot, Brazília ellen, ráadásul az ő otthonukban

nyilatkozta a Goal cikke szerint Messi, aki nem feledkezett meg a többiekről sem: kiemelte a győztes gólt szerző Angel Di Maríát, akinek a meccs előtt elmondta, itt van az ő pillanata, valamint a szövetségi kapitányt, Lionel Scalonit is méltatta.

„Le kellett dobnom magamról a terhet, hogy végre nyerjek valamit a válogatottal, amihez éveken át olyan közel álltam. Még amikor rosszra fordultak a dolgok, akkor is bíztam benne, hogy bekövetkezik, ennél pedig nem is lehetett volna jobb pillanatban” – folytatta Messi.

Argentína győzelme kapcsán azt is meg kell jegyezni, hogy Brazília mindössze másodszor, 1937 óta először veszített tétmérkőzést a Maracanában.

Úgyhogy bár sokan nagyképűnek tartották, Messinek az a nyilatkozata is ül, hogy ez a győzelem bevonul a történelemkönyvekbe.

Egy tweet arról, mennyire kiemelkedően játszott Messi:

Olvasói sztorik