David Cannon / Allsport / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Maradona halálát még nem árulták el a világbajnok edzőjének

Neurodegeneratív betegségben szenved Carlos Bilardo, az argentin válogatottal 1986-ban világbajnokságot nyert egykori futballedző, akit annyira óvnak, hogy még kedvenc játékosai halálhírét is eltitkolták előle.

Kapcsolódó
„Élvezd az életet. A te Diegód!" – Ferrarival érkezett a csoda a nápolyi nénihez
Aki Isten akarata szerint cselekedett – egy történet a sok közül a jószívű Maradonáról.

„Még mindig nem tudja, hogy Diego meghalt. Amikor ez történt, csatornát váltottunk, hogy eltereltük a figyelmét. Az ápolónők is tudják a dolgokat ilyenkor. De másik világbajnok játékosa, José Luis Brown vagy éppen Alejandro Sabella haláláról sem tud. Amikor Maradonáról kérdez, mindig azt válaszoljuk, biztosan Európában, és már el is tereljük a beszélgetés a témáról” – nyilatkozta a Radio República egyik műsorában Jorge Bilardo, a 83 éves egykori szakember testvére.

Elmondta, hogy testvére jól van, normális életet él, és már két adag koronavírus elleni oltást is kapott

Amikor csak teheti, megnézi az argentin válogatott mérkőzéseit a tévében, mindennap meglátogatja egy-egy ismerőse, régi játékosa, mint például Oscar Ruggeri vagy Jorge Burruchaga.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!