JUAN MABROMATA / AFP
Nemzetközi foci sport

Maradona orvosait hivatalosan is megvádolhatják emberöléssel

Elkerülhető halál nyilvánvaló felelősséggel – ez lett a végső következtetés Diego Maradona halálával kapcsolatban, legalábbis ezt állapította meg az igazságszolgáltatás által kinevezett bizottság.

Kapcsolódó
„Élvezd az életet. A te Diegód!" – Ferrarival érkezett a csoda a nápolyi nénihez
Aki Isten akarata szerint cselekedett – egy történet a sok közül a jószívű Maradonáról.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint az orvosi dokumentumok és jelentések heteken át tartó kiértékelése után a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy az argentin klasszis november 25-ig halálát döntően befolyásolta a segítség elmulasztása, élete utolsó napjaiban ugyanis az orvosi ellátás nem volt megfelelő.

Így aztán Maradona orvosát, Leopoldo Luquét és pszichiáterét,  Agustina Cosachovot hivatalosan is emberöléssel vádolhatják meg, de a vádlottak listája tovább nőhet.

A vizsgálat azt követően indult meg, hogy Maradona két lánya, Dalma és Giannina az elsők között kérdőjelezték meg a sztár halálának körülményeit.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!