Nemzetközi foci

„Diego Maradona halála emberölés volt!”

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

Nem adja fel a harcot Mario Baudry, Diego Maradona 8 éves fiának ügyvédje, aki ragaszkodik ahhoz, hogy már bebizonyosodott, argentin klasszis halála emberölés volt.

Kapcsolódó
Alkoholt és drogot sem találtak Maradona boncolásakor
A 60 éves korában meghalt argentin futballsztárnál ugyanakkor pszichotróp gyógyszerek jelenlétét kimutatták.

Az argentin tévében folytatott vita során Matias Morla, Maradona ügyvédje kijelentette, Diego természetes halállal halt meg.

Ez nem így van. Az emberölés bizonyított, és minél tovább tart a procedúra, annál inkább hígulnak a bizonyítékok. Bármely országban, más ügyészekkel a bűnösök már börtönben lennének

mondta feldúltan.

Kapcsolódó

A bíróság pénteken kezdte meg a világbajnok futballista két iPhone-jának elemzését, amivel kapcsolatban Baudry értetlenségét fejezte ki, miért csak három hónappal a haláleset után történt meg.

Az ügyvéd a hónap elején azt mondta, attól tartott, hogy a Maradona körüli paraziták megdézsmálhatták a 75 millió fontra becsült vagyon nagy részét.

„Egy kis lakás egy régi ház és két autó mellett mindössze 4 millió font jelent meg a bankszámlákon. Diego sok pénzt keresett, csak az a probléma az, hogy nem volt nála” – nyilatkozta.

Baudry jelenleg Maradona exbarátnőjével, Veronica Ojedával jár, azaz nem csupán ügyvédje, de nevelőapja is a nyolcéves Diego Fernandónak.

Az ügyészség egyelőre öt ember (köztük Leopoldo Luque orvos) ellen nyomoz, hogy kiderítsék, Maradona halála eredhet-e gondatlanságból.

Olvasói sztorik