Nemzetközi foci

Diego Maradona apasági per miatt nem hamvasztható el

SAEED KHAN / AFP
SAEED KHAN / AFP

Az illetékes argentin bíróság úgy döntött, hogy nem lehet elhamvasztani Diego Maradonát, a holttestét meg kell őrizni arra az esetre, ha DNS-re lesz szükség a világbajnok argentin labdarúgó apasági ügyében, írta az MTI.

Kapcsolódó
Helyi papok megvétóznák, hogy Maradonáról nevezzék el a nápolyi stadiont
Ők azt szeretnék, hogy a szent és a legenda megférjen egymás mellett.

Maradona a múlt hónapban, 60 éves korában, szívrohamban halt meg. Minden idők egyik legjobb futballistáját november 26-án helyezték örök nyugalomra Buenos Airesben, a Béke kertje temetőben.

Kapcsolódó
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálja az ügyészség Maradona orvosát
Leopoldo Luque azt mondta, maximum azért lehet felelősségre vonni, mert szerette a legendát, és mindvégig azon volt, hogy jobbá tegye az életét.

Míg Maradona ügyvédje korábban azt mondta, hogy rendelkeznek DNS-mintákkal, a bíróság szerint a Boca Juniors és a Napoli egykori játékosának holttestét később sem szabad elhamvasztani.

A néhai sztárjátékos öt gyermeket ismert el a magáénak (négyet Argentínában, egyet Olaszországban), de további hatan állítják, hogy nekik is ő az apjuk, ez jóval kiterjedtebbé teszi az örökösödési eljárást.

Az utóbbi személyek közül a 25 éves Magali Gil azt mondta, két évvel ezelőtt tudta meg, hogy Maradona a biológiai apja, s ennek elismertetése érdekében tavaly indított jogi eljárást.

Olvasói sztorik